ryrek Opublikowano 3 Czerwca 2009 #1 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Porasta mi gdzies tak od dwoch dni jest na kamieniach i roslinach jak z tym walczyc?
mikołaj. Opublikowano 3 Czerwca 2009 #2 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Wygląda na jakieś okrzemki , czy masz nowy zbiornik jak tak ile już dojrzewa . Ostatnio o tym czytałem i niektóre robią się na skutek dojrzewającego zbiornika .
czester_ Opublikowano 3 Czerwca 2009 #3 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Co prawda na nazwach glonu się nie znam ale to raczej zwykły brunatny "dobry" glon i nie ma co z nim walczyć bo polegniesz. TAki urok malawi.
eljot Opublikowano 3 Czerwca 2009 #4 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Jak dobrze widzę to obrasta głównie brzegi liści? jeśli tak to krasnorosty "czarne pędzelki" ja ich nie trawię ale wiele akwa w galerii jest nimi porośnięte i właściciele sobie chwalą rzecz gustu na pewno nie są szkodliwe dla ryb dla roślin i owszem
yaro Opublikowano 4 Czerwca 2009 #5 Opublikowano 4 Czerwca 2009 najprostszy sposób walki z tą brzydką roślina to ją wyrzucić.
Rekomendowane odpowiedzi