mikołaj. Opublikowano 31 Maja 2009 #1 Opublikowano 31 Maja 2009 Mam do was prośbę czy moglibyście w tym wątku zamieść swoje przepisy kulinarne które sami robicie dla swoich ryb . Pozwolicie że zacznę . Ja daje moim rybom pewną mieszankę składającą się z krewetek i groszku dokładny przepis to. Potrzebujemy 1kilogram całych mrożonych krewetek , 1 kilogram zielonego mrożonego groszku , 10 mililitrów sproszkowanej spiruliny (można ją dostać w dobrym sklepie ze zdrową żywnością ) , 100 gramów żelatyny w proszku ( ok 1 czubatej łyżki stołowej ) , 10 kropel witamin i minerałów dla ryb . To były składniki a teraz jak przygotować to danie. Czekamy ok 20 minut aż krewetki i groszek się lekko ocieplą . Po lekkim rozmrożeniu mielimy je w maszynce do mielenia mięsa na jednolitą masę . Do niej dodajemy sproszkowaną spirulinę i witaminy dla ryb . Żelatynę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i mieszamy z uzyskaną masą . Po zmieszaniu wylewamy masę do foremek ma lud i wsadzamy do lodówki żeby stężała . Niemożna im dawać też za dużo i nie za często najlepiej 2 razy w tygodniu .
sabotage Opublikowano 31 Maja 2009 #2 Opublikowano 31 Maja 2009 Moje lubia hamburgery. Widze pewna niescislosc, dokladnie tututu.. 100 gramów żelatyny w proszku ( ok 1 łyżeczka ) Mam do czynienia z gramami i powiem Ci, ze 100g to znacznie wiecej niz lyzeczka
mikołaj. Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor #3 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Sorki zaraz to zmienię chodziło mi o dużą łyżkę stołową .
mutra Opublikowano 1 Czerwca 2009 #4 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Sorki zaraz to zmienię chodziło mi o dużą łyżkę stołową . to dalej nie bedzie 100g
mikołaj. Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor #5 Opublikowano 1 Czerwca 2009 No i dobra nie szkodzi ma być 100g a w necie wyczytałem że 1 łyżka czubata to 100g :?
yaro Opublikowano 2 Czerwca 2009 #6 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Moje lubia hamburgery. :shock: wołowe czy wieprzowe?
Rekomendowane odpowiedzi