Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio pojeździłem po okolicznych sklepach zoologicznych i w wielu było akwarium tzw malawi mix, sprzedawcy nie bardzo byli w stanie powiedzieć co to za pyszczaki tam pływają :( i wpadł mi do głowy pomysł aby pomóc "młodym malawistom" w rozróżnianiu gatunków małych ryb. W galerii widziałem wiele zdjęć młodych ryb z których można by zrobić np. osobny dział młodzież gdzie umieszczalibyśmy takie fotki z krótkim opisem (np. nazwa, wielkość dorosłych, roślinożerne czy nie, agresywne czy mniej)

Co o tym myślicie :?: :?:

Opublikowano

Pomysł ciekawy, ale ja bym to podpiął pod album. Wchodzisz w konkrewtny gatunek i są tam również zdjęcia młodych. Jest tylko jeden problem - zdjęcia muszą być naprawdę dobre.

Opublikowano

takie coś jest właśnie realizowane - jako baza pyszczaków w nieco bardziej rozbudowanej formie, będzie charakterystyka plus fotki samca, samicy i młodych (oczywiście w ramach dostępności fotek). Niestety ekipa zaangażowana w tworzenie bazy i serwisu cierpi na notoryczny brak czasu więc trochę się to przeciąga. Niemniej powstanie na pewno ;)

Przy okazji jest ktoś dysponujący czasem i minimum wiedzy z zakresu budowy stron www? Przydałby się tester, czyli znajomość html, css, php niekonieczna (chociaż nie zaszkodzi ;)) za to ogólnie obeznany w serfowaniu po necie, strukturze internetowej KM i wizualano-technicznych zasadach budowania stron.

Opublikowano

Jeszcze tydzień i merytoryczna część bazy ruszy z kopyta ... teraz niestety jestem zajechany jak koń po westernie ;)

Opublikowano

To super :D chętnie bym pomógł ale wiedza nie ta :(

Pozostaje tylko prośba o wklejanie fotek maluchów i samic bo samców jest w galerii dostatek:) sam tak zrobię jak tylko podrosną i się rozmnożą :wink: bo aktualnie to średniaki