Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie, kolega stawia baniak o następujących wymiarach: dł140 szer.49 wys.45 - wychodzi 300L

Pytanie i prośba, jakie filtry ( wewnętrzny i zewnętrzny ) proponujecie, jaką grzałkę ??

Jest to jego pierwsze akwa, zresztą robione pod zabudowę jedynej wolnej przestrzeni.

Docelowo będą w nim pływały pyszczaki, jakie ??? - to czas pokaże, ale to chyba dla Was nie problem :wink:

p.s.

czytałem posty o podobnej tematyce, ale żaden z nich nie dał mi konkretnej odpowiedzi...

Przyznam, że chciałbym koledze pomóc, szczególnie że jest to jego pierwsze akwarium i do tego Malawi !

Liczę na Waszą pomoc - zresztą jak zwykle :D

pozdrawiam i czekam na możliwe podpowiedzi.

Opublikowano

Ja bym się nie bawił przy takim akwa w jakieś narurowce i inne takie. Normalny kubeł, porządna pompa i święty spokój. No chyba, że ktoś bardzo chce mieć narurowego, to proszę bardzo.

Ja osobiście, ku zaskoczeniu licznej grupy, proponuję Atmana :mrgreen: kubły z nowej serii są na prawdę fajne. Mocne, dobrze zbudowane i ciche. A jako wew na taką długość to już spokojnie At203. Tyle ode mnie :wink:

Opublikowano
Ja bym się nie bawił przy takim akwa w jakieś narurowce

Popieram. Jeżeli kolega chce się bawić to oczywiście może. Jak chce mieć szybko, sprawnie i skutecznie to;

-grzałka- jakaś przyzwoita ze 150W- Atman, Skalar.

-zewnętrzny kubeł- Eheim 2226, Atman Cf 1000. Może kupić model większe, ale te w zupełności wystarczą.

-pompa do środka- Atman At-203 lub 2 sztuki 201

To wszystko- szkoda kombinować w tej wielkości zbiorniku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
smurv[/b]]chcesz pomoc koledze to daj mu linka

http://forum.klub-malawi.pl

Jak uważnie czytałeś mój post, napisałem wyraźnie:

czytałem posty o podobnej tematyce, ale żaden z nich nie dał mi konkretnej odpowiedzi...

Przyznam, że chciałbym koledze pomóc, szczególnie że jest to jego pierwsze akwarium i do tego Malawi !

Więc odesłanie mnie do http://forum.klub-malawi.pl jest trochę :?:

p.s.

Dziękuję @Mjunszajn za pomoc :

...Jak chce mieć szybko, sprawnie i skutecznie to;

-grzałka- jakaś przyzwoita ze 150W- Atman, Skalar.

-zewnętrzny kubeł- Eheim 2226, Atman Cf 1000. Może kupić model większe, ale te w zupełności wystarczą.

-pompa do środka- Atman At-203 lub 2 sztuki 201

...i to jest odpowiedź :D Bardzo dziękuję Ci @Mjunszajn za pomoc, bez bzdetów, tylko konkret :!:

Pozdrawiam Wszystkich!!!