Nuroslaw Opublikowano 13 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 witam. poszukuję szczepki czerwonego krasnorostu; Hildenbrandtia rivularis - ma może ktoś ?
mutra Opublikowano 13 Kwietnia 2009 #2 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 ja próbowałem przeszczepić ze strumienia do akwarium ale nie wyszło, nie wiem czy nasza woda mu odpowiada - szczególnie pod względem temperatury. Znasz kogoś kto ma to w akwarium ?
Drak Opublikowano 13 Kwietnia 2009 #3 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Ma ktoś zdjęcie? szukam na sieci i kurna znaleźć nie mogę a opisów w diabły.
mutra Opublikowano 13 Kwietnia 2009 #4 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 zdjęć nie mam ale wygląda fajnie: jaskrawoczerwone plamki, dosyć płaskie - plecha przyrośnięta do kamienia.
Nuroslaw Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor #5 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 cóż woda - im zimniejsza tym lepiej. Ale ŚP prof. Kornobis trzymał je w swoich akwariach i stwierdził iż glony te uwielbiaja światło i silny ruch wody. Dr. Kamiński, w ogrodzie botanicznym we Wrocławiu ma je w większości akwariów. a tam woda raczej stojąca, ale cecha wspólna - silne światło. Niestety trudno dostać kilka kamyczków, jak się mieszka daleko od Wroclawia. Edit: wklejam zdjęcia dla zainteresowanych: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 1210202329
Rekomendowane odpowiedzi