Skocz do zawartości

Tła strukturalne do akwarium (podobne do BTN)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
przegladałem sklep ekert i mam wrażenie że ceny są mało konkurencyjne. jeśli fluval 105 na alegro kosztuje ok 210zł a w ekert 270zł to przy tle za 1300zł marża na pewno nie jest mniejsza. swoją drogą tła bardzo ładne ale dla ludzi z zasobnym portwelem.

Pójdź do hurtowni a będziesz miał taniej niż na allegro. Upss ale czy masz wstęp do takowych.

Zapomniałeś dodać koszty przesyłki do ceny allegrowej.

W porównaniu z innymi tłami tego typu cena jest dość wysoka ale nie odpychająca w porównaniu z BTN.

Myślę że powinieneś kupić sobie piękne tło z firmy WROMAK.

Opublikowano
przegladałem sklep ekert i mam wrażenie że ceny są mało konkurencyjne. jeśli fluval 105 na alegro kosztuje ok 210zł a w ekert 270zł to przy tle za 1300zł marża na pewno nie jest mniejsza. swoją drogą tła bardzo ładne ale dla ludzi z zasobnym portwelem.

Wskaż proszę gdzie w regulaminie, albo opisie firmy jest określone, że oferują wyłącznie najtańszy towar i są tańsi nawet niż allesyf?

Przecież nikt Cie nie zmusza do zakupu tego tła, więc po co komu Twoje rozważania na temat marży itp. Tym bardziej, że nie masz o tym pojęcia, a kontekst takich wypowiedzi jest bardzo insynuacyjny i nieładny.

Gwoli ścisłości- nikogo nie bronię. Mam jak najbardziej zdanie pejoratywne na temat zakładania tego typu wątków... zresztą proponuje wywalić w ogóle ten dział i założyć np. "Podróże do natury" lub "Genetyka", względnie cokolwiek innego, wartościowego, a nie powielającego schematów z forów "akwarystycznych" typu www.akwarystyka.com.pl lub coś w ten deseń.

Opublikowano

masz może i rację że nie powinienem krytykować w taki sposób szczególnie jeśli chodzi o ceny – w końcu to indywidualny wybór każdego z nas, ale jeśli ktoś zakłada konto po to by reklamować swoj sklep to sorki ja mówię "Stop". jestem pesymistycznie nastawiony na to co dzieje się w tym dziale. jedni robia reklamę, inni antyreklamę sprzedawcom a tak na dobrą sprawę może zdarzyć się że będzie 1000 osób zadowolonych z zakupów w danym sklepie i 1 która napisze na forum iż została w jakiś tam sposób oszukana i to właśnie ta 1 osoba daje innym forumowiczom wiele do myślenia i wprowadza ich zupełnie nieświadomie w błąd. takie sytuacje często się zdarzają i w sklepach internetowych i w zwykłych ale jedna wpadka na tysiąc to nie powód aby komuś walić kłody pod nogi i rozpowiadać o tym na cały kraj.

Prost przykład viewtopic.php?f=34&t=5441