Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam, Pytanie jak z tematu, w jakim zbiorniku Waszym zdaniem trzymać Othofarynxy np.Walteri ? Dzięki z góry za rozwinięcie wątku , może jakieś obserwacje związane z hodowlą ? Pozdrawiam Przemek
yaro Opublikowano 7 Kwietnia 2009 #2 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 a co to za ryba? aulonocara walteri czy otopharynx jakiś tam ? tytułowanej przez ciebie nie znam
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2009 #3 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Othofarynx Walteri nie Aulonocara Walteri. Pozdrawiam Przemek
danielj Opublikowano 7 Kwietnia 2009 #4 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Nie ma takiej ryby Jest othoparynx walteri dorasta do ok 16cm, więc akwarium 500-600l powinno być minimum.
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2009 #5 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 oj czepiacie sie kolega fonetycznie napisal
mutra Opublikowano 7 Kwietnia 2009 #6 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Jest othoparynx walteri dorasta do ok 16cm pharynx
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2009 #8 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Przemek
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2009 #9 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Tak na prawdę nie o poprawność nazewnictwa chodziło w temacie tylko o parę innych ciekawych zagadanień, które można by podjąć. Mam nadzieję, że jest tu ktoś, kto rzeczowo odpowie mi na moje pytania ??:) serdecznie pozdrawiam Przemek
danielj Opublikowano 8 Kwietnia 2009 #10 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Już Ci odpowiedziałem, minimum 500-600l , akwarium. Co do poprawności nazw to mają one ogromne znaczenie, może dla Ciebie nie , ale np. dla mnie ta gafa którą popełniłem była straszna . Poza tym jak chcesz znaleźć informacje o danym gatunku , nie znając jego poprawnej , łacińskiej nazwy? Jaki masz zbiornik , lub zbiorniki , bo widzę , że chcesz chować Buccochromisy ?
Rekomendowane odpowiedzi