Skocz do zawartości

Akwa zalane - pomiary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Metoda na mocz ... no nie umieram ;) teraz wyobraźcie sobie tworzenie akwarium ekspozycyjnego klubu malawi na zoobotanice ... na piwo do Stajni i leje cała ekipa :mrgreen::mrgreen::mrgreen: . Jedno mnie męczy ;) jak zaciągacie wodę wężem to nie macie uczucia niesmaku :lol:

Opublikowano
Metoda na mocz ... no nie umieram ;) teraz wyobraźcie sobie tworzenie akwarium ekspozycyjnego klubu malawi na zoobotanice ... na piwo do Stajni i leje cała ekipa :mrgreen::mrgreen::mrgreen: . Jedno mnie męczy ;) jak zaciągacie wodę wężem to nie macie uczucia niesmaku :lol:

Ha, u mnie zasysa filtr ;)

Opublikowano

Hari , ja wiem że to dziwnie , wygląda ale jaka różnica czy nalejesz amoniaku , czy moczu który go zawiera?

Opublikowano

Żadna poza techniką nalewania ;) ... Danielku ja nie krytykuje twojej metody od strony jej skuteczności ... mam jedynie wątpliwości że tak to ujmę ... estetyczno -smakowe :mrgreen:

Opublikowano
Jedno mnie męczy ;) jak zaciągacie wodę wężem to nie macie uczucia niesmaku :lol:
mój wąż do podmian ma 10 metrów - jeszcze mi się nie zdarzyło. Zresztą jakby co to moje siuśki - grzebałem w gorszych rzeczach.
Opublikowano

Zrobiłem drugi pomiar. Po dodaniu saszetki sody pH skoczyło do 8 kH do 20, a gH wynosi 5. NO2 nadal = 0 a NO3 około 5.

Powiedzcie, czy podczas dojrzewania baniaka filrty i oświetlenie powinny chodzić 24 godziny na dobę, a światło świecić się tyle czasu ile przy wpuszczonych rybach (u mnie będzie to około 7-8 godzin dziennie)?

Opublikowano

Filtr chodzą 24h/dobę. Kiedy wyjąć tą mrożonkę (a wzasadzie to co z niej zostało), którą dwa dni temu wrzuciłem do akwa? Chyba przez nią zaczyna mi trochę woda śmierdzieć. Od trzech dni leję nitrivec. Lać go dalej? NO2 = 0, NO3=5-10, pH=8,0-8,2, kH=20, gH=3.