yaro Opublikowano 26 Marca 2009 #11 Opublikowano 26 Marca 2009 dlatego często zanim już wpuści się do akwarium ryby powinno się mieć wszystko kupione, tak jak z dzieckiem, nie kupujemy wszystkiego jak już się ono urodzi, tylko wszystko jest już gotowe gdy dzieck przychodzi na świat. Niestety początkujący akwaryści często popełniają błąd i nie mogąc się doczekać życia w pustym szkle szybko robią akwarium, kupują jeden pokarm i wpuszcają ryby, potem w miarę upływu czasu dokupują inne rzeczy. Wszystko w porządku gdy nie ma kłopotów, jednak najczęściej one są a akwarysta zastanawia się co teraz ma robić. Nie życzę ci kłopotów ale polecam ci jak najszybciej zebrać kieszonkowe na najpotrzebniejsze rzeczy.
funar Opublikowano 26 Marca 2009 #12 Opublikowano 26 Marca 2009 viewtopic.php?f=55&t=4181 Polecam, miłego czytania, ja często tam zaglądam
adako94 Opublikowano 26 Marca 2009 Autor #13 Opublikowano 26 Marca 2009 a moglibyście mi napisać listę tych najpotrzebniejsze? mam jeszcze 2 pytania czy mógł bym trzymać z pyszczakami pielęgnice zebrę ?? i czy wapienie takie jakie występują w lubelskim(nie wiem jak się nazywają)mogę mieć w malawi ??
makok Opublikowano 27 Marca 2009 #14 Opublikowano 27 Marca 2009 w takim akwarium jak w pierwszym poście wogóle nie możesz trzymać "pyszczków", a co dopiero zebrę
adako94 Opublikowano 28 Marca 2009 Autor #15 Opublikowano 28 Marca 2009 Aaa bo ja nie powedzałem ze mam 120cm (240l) i czy w tym akwarium mogę trzymać zebrę z pyszczkami
sision Opublikowano 28 Marca 2009 #16 Opublikowano 28 Marca 2009 Nie możesz - nie ten biotop. Biotopów nie łączymy w jednym zbiorniku.
adako94 Opublikowano 29 Marca 2009 Autor #17 Opublikowano 29 Marca 2009 Aha, no ale na pierwsze pytanie dale nie otrzymałem odpowiedzi!
czester_ Opublikowano 29 Marca 2009 #18 Opublikowano 29 Marca 2009 Te wapienie także możesz mieć. Jeśli chodzi o płochliwość musisz zmierzyć większość przynajmniej parametrów wody to może coś będziemy wiedzieć
Rekomendowane odpowiedzi