Skocz do zawartości

Prosze o ocene menu na cały tydzien !!!


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ulożyłem sobie menu na cały tydzien dla obsady : saulosi, sprengenae, estherae OB i maingano. Karmię rybki trzy razy dziennie:


Poniedziałek

1) mrożonka (mix - spirulina, skorupiaki, czosnek i witaminy)

2) Naturefood Premium Cichlid

3) Tropical D-Allio Plus + spirulina Tropical 36

Wtorek

1) Sera Flora

2) Naturefood Premium Cichlid

3) Spirulina 36 Tropical

Sroda

1) Tropical D-Allio Plus

2) Hikari Exel + Gold

3) Naturefood Premium Cichlid + Spirulina 36 Tropical

Czwartek

1) Sera Flora

2) mrożonka ( artemia lub dafnia lub cyklop lub wodzien)

3) Naturefood Premium Cichlid

Piatek

1) Spirulina 36 Tropical+ Tropical D-Alio Plus

2) Hikari Exel

3) Naturefood Premium Cichlid

Sobota

1) Szpinak gotowany

2) Sera Flora

3) Naturefood Premium Cichlid

Niedziela

Rano mix wszystkich pokarmów po troche potem dieta do poniedziałku rano.


Proszę o opinie o menu i ewentualne rady i zalecenia co zmienić i co dołożyć do jadłospisu.

Opublikowano

do jadłospisu dodał bym:

kaszę manne, płatki owsiane, jeczmienne, ryzowe, sałatę i raz na ruski rok np makaron.

A na dodatek powiem że na jedno jadłospis jest niby ok, ale żebym karmił ryby z menu jak w restauracji to mi by się nie chciało ;)

Opublikowano
do jadłospisu dodał bym:

kaszę manne, płatki owsiane, jeczmienne, ryzowe, sałatę i raz na ruski rok np makaron.



Napisz jeszcze dokładniej jak to podawać bo ja się muszę przyznać że moje na razie karmię tylko "z paczki"

Co z tą kaszą/płatkami - gotować, zaparzać rozdrabniać czy jak?

Co z sałatą, makaronem?

Jak byś mógł to napisz dokładniej.

Opublikowano

kasze, płatki, makaron itp gotujemy BEZ soli i rozdrabniamy lub nie, w zależnności od wielkości pysków :wink:

sałatę parzę i wbijam liścia w piach/przygniatam małym kamykiem....


brokuła zamrożonego wrzucam do wrzątku na 1-2min, żeby był al'dente, a potem nabijam na wykałaczkę i ją wbijam w piach - żrą jakby z krzaka :lol:

IMG_4652.JPG

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
kasze, płatki, makaron itp gotujemy BEZ soli i rozdrabniamy lub nie, w zależnności od wielkości pysków :wink:

sałatę parzę i wbijam liścia w piach/przygniatam małym kamykiem....


brokuła zamrożonego wrzucam do wrzątku na 1-2min, żeby był al'dente, a potem nabijam na wykałaczkę i ją wbijam w piach - żrą jakby z krzaka :lol:

IMG_4652.JPG


Dzięki wielkie za info, i dobrą fotkę, ja szczerze to tylko z paczki jak kolega wyżej, ale się przekonuję powoli!!!

Opublikowano

nie jestem przekonany co do tak czestego faszerowania ryb czosnkiem, a z twego menu wynika ze beda jadly co 2 dni.

btw widok samca saulosi z makaronem w pysku, uciekajacego przed afra - bezcenny :mrgreen:

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.