michalzgierz1989 Opublikowano 26 Maja 2021 #1 Opublikowano 26 Maja 2021 Akwarium niedługo skończy trzy miesiące nie robiłem za dużego gruzowiska, gdyż stwierdziłem że te ryby w końcu urosną i będą potrzebowały miejsca do pływania, skała to Red Dragon, nic innego w tamtym sklepie akurat nie było, ale braliśmy w hurcie, to nie ma co narzekać. Jako ciekawostkę powiem że osoba od której kupowałem te rybki, dorosłe miała w akwarium w którym w ogóle skał nie było sam piach i trochę roślin z tego co pamiętam. Z Ryb są 4 żółtki, 5 Red redów ja na nie mówię błazny podobny kolor i zachowanie jak coś zweszą, 2 Aulonocary było 5, i 3 niebieskie nie wiem jak one tam się nazywają, na start biologi wpuściłem 3 gupiki, 2 zostały pożarte w niedługim czasie po wprowadzeniu Pysi,a jeden z nimi tak siedzi widocznie nie mają na niego ochoty, a nie chcę mi się go siatką ganiać i tak został. Docelowo Akwarium będzie przenoszone do pokoju na dole, więc w chwili obecnej nie ma sensu już tutaj nic robić, zdjęcia robione pod lampą max spect R420 oświetlenie typowo morskie, z ryb nie będę już raczej więcej dokładał jest ich 15, ale chętnie bym wpuścił jakieś skorupiaki, chodzą mi głowie Krewetki, o ile jakieś w tym jeziorze występują, i są na tyle duże że nie zostaną pożarte. 1
rybol Opublikowano 27 Maja 2021 #2 Opublikowano 27 Maja 2021 Mało kamieni, może dodaj na środku jeszcze jeden. Fajnie by to wyglądało
michalzgierz1989 Opublikowano 27 Maja 2021 Autor #3 Opublikowano 27 Maja 2021 Jak przeniosę je już w docelowe miejsce to jeszcze coś dołożę, bo teraz nie miało by to sensu jak i tak niedługo będzie demontaż
michalzgierz1989 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Autor #4 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Przyłapany na gorącym uczynku 2
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 9 Czerwca 2021 #5 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Widzisz mało kryjówek dlatego młode nie mają się gdzie schować pomiędzy kamieniami. 3
Tomasz78 Opublikowano 9 Czerwca 2021 #6 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Uważaj żeby red red się nie zadławił i nie udusił się, ta mała w pysku jest dość spora, może nie dać rady jej połknąć. 1
michalzgierz1989 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor #7 Opublikowano 14 Czerwca 2021 To nie jest młody osobnik po nich jeszcze są za młode żeby się rozmnażać, brałem ryby w różnej wielkości i to jeden z tych mniejszych padł jego łupem
michalzgierz1989 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Autor #8 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Nie mam cierpliwości do fotografowania ryb, zdecydowanie wolę bezkręgowce lub rośliny focić. Ale samcowi Aulonocary udało mi się zrobić nie rozmazane zdjęcie. 3
michalzgierz1989 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor #9 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Męczyłem się ponad cztery godziny, ale udało mi się uchwycić wszystkie gatunki które od 21 Marca u mnie mieszkają.
matejk Opublikowano 3 Sierpnia 2021 #10 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Z całym szacunkiem,zbiornik dla mnie wygląda dramatycznie liczę na to że przy przeprowadzce będzie lepiej.
Rekomendowane odpowiedzi