Skocz do zawartości

Siatka czy pianka pod piasek?

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
Poza tym pianka ta wychodzi drozej (2zl/1m2) od styropianu, a jest na tyle rzadka ze nie zatrzyma, lub inaczej - nie zalagodzi upadu zadnego kamienia.

wiec i ja przychyle sie do styro 1cm, gdzie za arkusz 100x50cm zaplacisz 1,70 zl.

heh, wydaje mi się ze skoro pianka kosztuje 2zł/m2 , to jest jednak tańsza aniżeli styropian który kosztuje 1,70 za 0,5m2, no ale cóż kłania się matematyka szkoła podstawowa , klasa 2 dodawanie mnożenie i takie tam :P

Ponawiam temat ,czy ktoś stosował wewnątrz akwarium płytę pod panele 3mm, ale tą co sprzedaje się w arkuszach 50cm 100cn? zielona bądź niebieska sztywna -utwardzana, nie chodzi mi o tą z rolki nawijana ... nie wiem jak fachowo się nazywa, ale zależy mi na jak najcieńszym podkładzie pod skałki. styropian odpada

link - żeby zobrazować http://www.allegro.pl/item969330691_podklad_pod_panele_izonord_tu_3_0mm_1m2_okazja.html

?Heh, wydaje mi się ze skoro pianka kosztuje 2zł/m2 , to jest jednak tańsza aniżeli styropian który kosztuje 1,70 za 0,5m2, no ale cóż kłania się matematyka szkoła podstawowa , klasa 2 dodawanie mnożenie i takie tam :P

Takiś kozak kolego ? To policz sobie ilość kubików, jaki zawiera 1m2 pianki o gr.3 mm, a 1m2 styro 1 cm..I jak ? Proszę od mojej matematyki 2 kroki w bok. Jak ja stawiałem baniaki to ty z drabiną na truskawki chodziłeś i nikt, dosłownie nikt Ci tego nie wytykał. Więc proszę oszczędź sobie klawiaturę, pisząc takie bzdury.Btw. kupowałem wczoraj styro 1 cm , za arkusz 60 groszy, więc jak się to ma do twej kalkulacji ? Rynek jest mobilny i wraz ze startem sezonu budowlanego ceny maleją. Ale cóż... A co do twego pytania - nie radzę stosować tych płyt- to wielki porecyklingowy szit. Jak to zwał to zwał, ale do mnie przychodzi to od koloru żółtego po czarny, w zależności od granulatu jaki się uzyskało po zmieleniu śmieci.

Takiś kozak kolego ? To policz sobie ilość kubików, jaki zawiera 1m2 pianki o gr.3 mm, a 1m2 styro 1 cm..I jak ? Proszę od mojej matematyki 2 kroki w bok

nie rozśmieszaj się i .... mnie , porównywałeś koszt styropianu 1cm i pianki panelowej w m2-dratowych do kalkulacji, a teraz przeliczasz na kubiki hehe , a może ciężar właściwy jeszcze weźmiesz pod uwagę ?????

nawet jęśli już chcesz to proszę : zastosujmy się do kubików .

a) m3 -kubik styropianu przy założeniu 1 płyty 100x50x1cm grubości wychodzi - 200 płyt / k czyli acena 1,70/szt daje nam 340zł / kubik / 200 szt - arkuszy

B) m3- kubik płyty panelowej przy założeniu 1 płyty 100x50x0,3cm grubości wychodzi -cirka 666płyt cena 1zł/szt daje nam 666zł

i teraz sam sobie odpowiedz co jest bardziej opłacalne kupując kubik

a) styropianiu 200szt za 340 zł

czy

B) płyty panelowej 666 szt za 666zł

matematyki nie oszukasz 2+2 jest 4

a do kalkulacji to przecież nie ja podawałem ceny tylko Ty .

a teraz do wątku

okey rezygnuje z pianki/płyty panelowej, co jeszcze mozna dać taniego i nie wysokiego max 5mm na dno akwarium