barthez2 Opublikowano 25 Lutego 2009 #1 Opublikowano 25 Lutego 2009 Czy Ps.Crabro standart różni się czymś innym niz tylko ubarwieniem od odmiany jak w tytule?
Mjunszajn Opublikowano 26 Lutego 2009 #2 Opublikowano 26 Lutego 2009 A co to jest crabro standard? U nas w sprzedaży są głównie Naketanga.
barthez2 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor #3 Opublikowano 26 Lutego 2009 STandart(tak się wyraziłem) czyli samiec i samica jest podobnego żółtego koloru w ciemne poprzeczne pasy.Natomiast odmiana Nakantenga ma samca o wiele ciemniejszego koloru,tak mi się przynajmniej wydaje.W SM na fotce crabro jest tych samych kolorów.W Mshop są takie i takie w dwóch oddzielnych pozycjach i fotografiach.Stąd ten standart.
Mjunszajn Opublikowano 26 Lutego 2009 #4 Opublikowano 26 Lutego 2009 Samiec jest zawsze innego koloru. Młode są takiego samego koloru. W SM są młode ryby na zdjęciach. W ''realu'' można u nas zobaczyć dwie różne odmiany, z dorosłymi samcami i porównać.
barthez2 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor #5 Opublikowano 26 Lutego 2009 A czy prócz koloru są jakies różnice między nimi?
Mjunszajn Opublikowano 26 Lutego 2009 #6 Opublikowano 26 Lutego 2009 Z moich obserwacji crabro dzielą się na dwie grupy- różnica dotyczy budowy głowy i wielkości oka, ogólnych proporcjach.
barthez2 Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor #7 Opublikowano 26 Lutego 2009 Dziękuję za informacje,już wiem więcej.Muszę przyjechać do Was by zobaczyć i porównać w realu.
Rekomendowane odpowiedzi