rombi Posted February 24, 2009 #1 Posted February 24, 2009 Pytanko,gdzie w warszawie lub okolicach można zdobyć,kupić czarne duże ładne kamienie? (oczywiście w rozsądnej cenie)
rombi Posted February 24, 2009 Author #4 Posted February 24, 2009 Byłem dziś na łodygowej ale mają tam tylko płaskie czarne łupki a ja chcę kupić duże... :? A ty mądrala ze składem opału,bardzo pomogłeś.....
yaro Posted February 24, 2009 #5 Posted February 24, 2009 A ty mądrala ze składem opału,bardzo pomogłeś..... A widzisz kolego - jak z węgla pozbędziesz się wszystkich luźnych powierzchni i porządnie go wyczyścisz to węgiel nie ma zadnego wpływu ani na chemię wody ani na jego barwę.
rombi Posted February 24, 2009 Author #6 Posted February 24, 2009 A ty włożył byś sobie węgiel do akwarium? Dobra nie ważne,nie ma co ciągnąć tego tematu. W każdym bądż razie w warszawie i okolicach jest duży problem żeby znależć duże czarne kamienie- objeżdziłem dziś kilka miejsc i nic,tylko drobne płaskie łupki,jutro też będę szukał bo kurier przywiezie tło i bym się zabrał do zmiany wystroju a tu problem
TROUT1975 Posted February 24, 2009 #7 Posted February 24, 2009 Jeśli 500km nie stanowi dla Ciebie problemu to niedaleko mojego domu są dwa stare kamieniołomy bazaltu - tu są piękne okazy o ostrych krawędziach - pomiędzy kamieniołomami płynie górski potok, a w nim to co z kamieniołomów trafiło kiedyś do bystrej wody - jeszcze piękniejsze gładziutkie otoczaki. Jeśli będziesz kiedyś jechał do Niemiec lub Czech to zapraszam. A może na skoki do Liberca się wybierasz - stąd to tylko 20 km.
mutra Posted February 25, 2009 #8 Posted February 25, 2009 A ty włożył byś sobie węgiel do akwarium? ze dwa, trzy zbiorniki by się na forum znalazły
makok Posted February 25, 2009 #9 Posted February 25, 2009 się nie znam, ale węgiel kamienny bez kitu nie wpływa w żaden sposób na wodę?? :shock: bo akurat mam port z przeładunkiem węgla pod nosem, więc jestem żywo zainteresowany tematem
mutra Posted February 25, 2009 #10 Posted February 25, 2009 Antracyt w żadnym wypadku, kamienny trzeba sprawdzić w wiadrze z wodą ale z reguły też nie. Znajdź bryłkę wsadź do wody - potem sprawdź pH i kolor czy nie jest herbaciany i tyle.
Recommended Posts