rombi Posted February 21, 2009 #1 Posted February 21, 2009 Pytanie: Czy konieczne jest napowietrzanie w zbiorniku 240 litrów w którym będzie pływało sobie 10 szt Demasoni i 3 glonojady? Pracuje w nim kubełek FLUVAL 305 i wewnętrzny Aquel 1100l\h Pytam dlatego ponieważ średnio podobają mi się bąbelki w akwarium?
pysi Posted February 21, 2009 #2 Posted February 21, 2009 No to pewnie się ucieszysz, bąbelków nie trzeba
nabe Posted February 21, 2009 #3 Posted February 21, 2009 Po prostu zadbaj o ruch wody. Wymiana gazowa odbywa sie przez kontakt powietrza z powierzchnia wody, wiec warto zastosowac jakąś deszczownię np zanurzoną pod powierzchnią która będzie mieszała górną część wody w akwa. Tak samo zresztą jak w każdym innym akwarium.
slawek gorol Posted February 22, 2009 #4 Posted February 22, 2009 warto zastosowac jakąś deszczownię np zanurzoną pod powierzchnią która będzie mieszała górną część wody w akwa. deszczownia ma jeden problem : strasznie "swieci" w akwa. widac ja jak diabli.. imo lepiej bedzie jak skierujesz ruch wody z filtra wew tak, aby burzyl tafle. na drugim koncu wylot z kubla ktory usprawni cyrkulacje. ot tyle
czester_ Posted February 22, 2009 #5 Posted February 22, 2009 Wewnętrzny ustaw tak by najlepiej zbierał ci brudy ( nie słuchaj kolegów:P) Wylocik z fluvala zaś ustaw zaraz pod taflą wody lub w połowie i będzie gitara.
rombi Posted February 22, 2009 Author #6 Posted February 22, 2009 Jak to warto czasem zapytać.... Dzięki,już wiem jak mam to zrobić
Recommended Posts