Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie!!!zadecydowałem się zakupić pysie na allegro ponieważ w sklepie do, którego mam dostęp czekam już 3 tygodnie i dalej nie mam pewności kiedy będą!!!opcje transportu to PKS lub PKP.

moje pytanie to czy te rybki wysłane przez pks bądź pkp bezpiecznie i humanitarnie do mnie dotrą żywe??

ktoś może zamawiał w ten sposób??będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

z góry dziękuje.

Opublikowano

Przesyłka konduktorska to popularny i w miarę bezpieczny sposób transportu ryb. Jeżeli sprzedawca odpowiednio je zapakuje a w wagonie nie bedzie przeraźliwie zimno to powinny dojechać bez problemu.

• 1 rok później...
Opublikowano

nie poniewaz pakunek mozna ocieplic np; styropianem ja zamawialem z allegro ale od hodowców i na przesylke pkp czekalem do momentu wplaty czyli po 1-2 dniach od zakupu rybki byly w domu.

Skoro czekasz az 3 tygodnie sklep w ktorym kupiles pewnie wystawil ryby nie majac ich na stanie, napisz niech zwroca Ci kase lub daja bonus konczac tranzakcje negatywem.

Opublikowano

malawian jest ok ale z tego co wiem naliczaja sobie drogo pkp dolliczajac koszty dojazdu do dworca.

Ja zamawialem rybki w zeszlym roku w lutym przy mrozie -10, w przedziale konduktorskim jest cieplo(jest ogrzewany :mrgreen: ) a i w pojezdzie ktorym dowozisz ryby chyba tez nie jest zimno,no chyba ze na koniu zajedziesz :mrgreen:

Opublikowano

Pamiętaj jeszcze aby ryby kupować z pewnych źródeł(czyt.sklepy)a nie od przypadkowych "hodowców"wystawiających się na allegro bo możesz być rozczarowany..

Opublikowano

Malawian jest OK, moze teraz sie cos zmienilo ale jak kupowalem wczesniej u nich to placilem 25 zlociszy za PKP.

Kupuj smialo rybom nic niebedzie nawet w zime, tez kupowalem jak bylo zimno.

Opublikowano

ja w zeszłym roku w grudniu, gdy na zewnatrz były mrozy -20 C odbierałem przesyłkę konduktorską nadaną przez Tan-Mal i nie było najmniejszego problemu, najważniejsze jest aby nadawca odpowiednio wszystko zabezpieczył,

Jeżeli sprzedawca odpowiednio je zapakuje a w wagonie nie bedzie przeraźliwie zimno to powinny dojechać bez problemu.

no przecież w wagonie osobowym (a w takich przecież są przewożone przesyłki konduktorskie) nie może być tak zimno, aby woda w worku z rybami wychłodziła się do temperatury zbyt niskiej dla zwierząt, mimo wszystko chyba nie odpowiadałoby to pasażerom

Opublikowano

spoko

to rozwialiscie moje watpliwosci.

Myslalem ze przy takiej temp. to woreczek z lodem juz tylko dojezdza.

Tan-Mal, Malawian, ..

Znacie jakies jeszcze zaufane? Bede szukal tych najtanszych

Chyba ze taka lista juz gdzies jest na forum.