Jump to content

problem z jednym saulosi

Recommended Posts

stadko liczy 11 sztuk

10 w stanie extraaaa

1 sztuka zaczela dziwnie sie zachowywac wg mnie schudla

duzo wolniej plywa,,, zrobila sie dluga i chuda

bdzo mocno rozchyla skrzela

dzis rano juz nie podplywa po zarcie trzyma sie w grotach kamiennych

wczoraj trzymala sie przy powierzchni dzis juz przy dnie ,,,

ktos z Was ma pojecie oco moze chodzic ??

powtarzam cala reszta pelna energi i werwy

Wiesz, że nie dawno miałam coś podobnego. Tylko u mnie nie miała kompletnie żadnych objawów, wyglądała całkowicie normalnie. Siedziała cały czas w jednym miejscu między filtrem a grzałką i po ilku dniach słuch o niej zaginął. Dosłownie, bo nie mam pojęcia co się z nią stało. Nigdzie trupa, nigdzie szczątków, jakby zapadła się pod ziemię

zaraz wam podam paraemtry ale gdyby parametry cos mialy znaczyc to inne osobniki tez by jakos reagowaly a jest wrecz przeciwnie czyli to nie to

przed chwila zjadla normlanie pelna radosci itp ,, i znowu zeszla na dol pilnuje jednego kamienia ,,, :)

mnie sie wydaje ze to samiec przebarwiajacy sie bo dzis zauwazylem ze na grzbiecie na koncu grzebienia pokazaly sie czarne plamki i pysk a wlasciwie leb zaczyna mu ciemniec brazowiec

Praktycznie tak (teoretycznie niekoniecznie ale to inna sprawa) Przy ocenie stanu zdrowia ryby bierz poprawkę na to że najsłabsza ryba w grupie zazwyczaj pierwsza reaguje na zmiany w zbiorniku. Brak objawów u innych ryb może oznaczać, że pojawią się później.

wiesz ona ma jakies dziwne te objawy dlatego ze teraz z nia jest wszystko ok ,,:) a siedzi w swojej kryjuwece tylko pysk wystaje :) tak jakby pilnowala dzis gadalem z sabotage mowil ze u niego bylo identyko jak sie wybarwial samiec i probowal bronic swoje terytorium,,nie jadl 2 tygodnie :)

najsabsza ryba to to nie jest napewno dlatego ze w tych 11 jest jeden gratis ktorego otrzymalem przy zakupie ma ledwo 2 cm i zmiga jak ta lala :)