cactus Opublikowano 23 Lipca 2009 #31 Opublikowano 23 Lipca 2009 gdyby wchodził w gre nie zamawiałbym na allegro... zapłaciłem 48zł razem z przesyłką ale warto było fajnie kontrastuje z ciemnym tłem i kamieniami
marek_z_81 Opublikowano 9 Września 2011 #33 Opublikowano 9 Września 2011 Chciałbym odświeżyć temat, co prawda po dwóch latach ale może się uda. Mam pytanie odnośnie piasku i parametrów wody mianowicie obecnie w akwa posiadam żwir i wszystkie parametry mam w normie. Chciałbym żwirek zmienić na piach i tu pytanie czy parametry wody nie zawahają się aż na tyle żeby zaszkodziło to rybom?
eljot Opublikowano 9 Września 2011 #34 Opublikowano 9 Września 2011 Jak masz poprawnie działający filtr biologiczny to wahnięcie będzie niezauważalne.
Perez666 Opublikowano 9 Września 2011 #35 Opublikowano 9 Września 2011 Nie zaszkodzi.Co prawda na żwirku osiedliły się pewnie bakterie, ale jak masz działającą sprawnie biologię to imho nic się nie stanie.
marek_z_81 Opublikowano 10 Września 2011 #36 Opublikowano 10 Września 2011 A czy jeżeli spuszczę wodę, wymienię żwir i całą dekorację tj. kamienie czyli zrobię prawie że restart (wymiana żwiru na piach, wymiana dekoracji i tła wewnętrznego, wyszorowanie akwa) z tym że wleję wcześniej spuszczoną wodę i filtrów też nie będę czyścił. Sugerując się waszą poprzednią odpowiedzią przy sprawnym biologu i w tym przypadku nie powinno być problemu.
Perez666 Opublikowano 10 Września 2011 #37 Opublikowano 10 Września 2011 Musiałbyś wodę przelać i podłączyć kubełek by mieszało wodę i bakterie w filtrze nie padły.Powinno być ok, dla pewności kontroluj parametry.
marek_z_81 Opublikowano 10 Września 2011 #38 Opublikowano 10 Września 2011 Dzięki za odp. na pewno się przyda ta inf. PZDR.
Kvasir Opublikowano 10 Września 2011 #39 Opublikowano 10 Września 2011 Tak jak napisał Perez, woda przez kubeł musi cały czas płynąć, jeżeli przerwa będzie powyżej 30 minut to bakterie mogą paść.
aarset Opublikowano 10 Września 2011 #40 Opublikowano 10 Września 2011 Tak jak napisał Perez, woda przez kubeł musi cały czas płynąć, jeżeli przerwa będzie powyżej 30 minut to bakterie mogą paść.Możesz wytłumaczyć dlaczego 30 minut?
Rekomendowane odpowiedzi