barthez2 Opublikowano 8 Lutego 2009 #1 Opublikowano 8 Lutego 2009 Aktualna obsada w standardowej 240l to ponad roczne P.salosi coral 2+4,prawie roczne maingano 7szt,M.red red 10szt młodziki wpuszczone 2 tygodnie temu z myślą o szybkiej przeprowadzce całości do200x50x60.Na ile gatunków się zdecydować i co ewentualnie dodać do nowego baniaka.W sumie to co najbardziej mi się podoba to mam teraz ale nie ukrywam że afrę cobue i demasoni chętnie bym zapoznał z moją obsadą.Proszę o rady.
czester_ Opublikowano 8 Lutego 2009 #2 Opublikowano 8 Lutego 2009 Myślę że spokojnie możesz dorzucić afrę. Demasoni jednak odradzam z dwóch powodów, dieta i obecność saulosi.
barthez2 Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor #3 Opublikowano 8 Lutego 2009 Żeby nie zakładać nowego wątku zapytam tutaj.Posiadam osi spirulinę,Hikari excel,naturefood premium cichlid plant i color plus.Czy dla afry to dobre?
barthez2 Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor #5 Opublikowano 9 Lutego 2009 Tzn.jakie papu dokupić afrą i ponoć redy też lubią skubnąć mięcha?
mutra Opublikowano 9 Lutego 2009 #6 Opublikowano 9 Lutego 2009 ano lubią - to krwiożercze bestie. Wszelkie pokarmy dla paletek są ok (szczególnie hikari i OSI) z tańszych np. Granured sery albo tetra Diskus. Rozmrożona krewetka, niezbyt grubo pocięta, też nie zaszkodzi od czasu do czasu.
barthez2 Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor #7 Opublikowano 10 Lutego 2009 Czyli afra by pasowała?Jeszcze bym chciał Greshakei jako 5 gatunek ale nie jestem pewien czy to nie za dużo.Może lepiej poczekać jakiś czas i zobaczyć jak się to wszystko poukłada bo redy to jeszcze kurduple.Kurcze nie wiem.Tyle gatunków jest wspaniałych że aż mam mętlik w głowie.
czester_ Opublikowano 10 Lutego 2009 #8 Opublikowano 10 Lutego 2009 Sam sobie dobrze odpowiadasz na pytania;) Trzymaj te 4 i poczekaj. Sam będziesz dobrze wiedział potem czy nie za ciasno.
barthez2 Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor #9 Opublikowano 11 Lutego 2009 A może zamiast afry dodać Metriaclime zebre?Co wy nato,nie pozabija mi saulosi i maingano?
Mjunszajn Opublikowano 11 Lutego 2009 #10 Opublikowano 11 Lutego 2009 A może zamiast afry dodać Metriaclime zebre?Co wy nato,nie pozabija mi saulosi i maingano? ? W pierwszym poście napisałeś, ze M.zebre..?
Rekomendowane odpowiedzi