Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Masz złe ułożenie pompy. Zobacz instrukcję. Z drugiej strony nie widzę opcji żeby Ci się zmieściło bez przesuwania sumpa.

post-7221-14695718843431_thumb.jpg

Opublikowano

Wybaczcie że się nie odzywałem, ale takie czasy. Co prawda większość pomp CO powinno pracować w pionie, ale są takie co potrafią w poziomie. Trzeba sprawdzić specyfikację danego modelu. Pompę trzeba umieścić tak by się sama odpowietrzała. W poziomie najczęściej nie umie. No i oczywiście żadnych odwróconych kolanek, bo tam się też zbiera powietrze. Narysuj schemat tego systemu i wrzuć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem taką pompę w układzie poziomym i się odpowietrzała bez problemu. Tylko oś wirnika też musi być poziomo. Obróć ją na tej rurze o 90st najlepiej w lewo i będzie grało.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

mam pompę omnigena 25-60 pracuje na drugim biegu i caly układ wylotowy mi drży,

czuć to zarówno na rurze wylotowej po całości jak i widać już na rurze wylotowej w kominie

obawiam się, żeby mi te drganie nie rozszczelniło śrubunku

pompa jest odpowietrzona

Opublikowano

Hmm, przerobiłem bodajże 4 pompy CO i żadna nawet nie drgnęła. To bardzo dziwne że tak Ci ona pracuje. Na bank nie jest to normalne.

Opublikowano

czy ktoś stosuje jako wypelnienie gąbki?

teoretycznie jeśliby zapewnić dobrą filtracje z syfu w pierwszej komorze to w następnych gabki nie powinny sie zapychac, a wkladając arkusze po 3-5 cm grubości jestesmy w stanie w miarę łatwo je wypłukać

wkurza mnie po prostu pływający keramzyt ;)

Opublikowano

Mam na spływie założony rękaw filtracyjny 200 mikronów , pod rękawem Nitra-Guard Bio-Cubes, następnie gąbkę pi 30, dwie komory ceramiki , komora na grzałki itp i na końcu przed komorą pompy gąbkę pi 45.