Skocz do zawartości

Gdzie kupić akwa 150x40x40.......?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam akwa w tych wymiarach czyli 150x40x40 i jeszcze nie znalazłem sklepu, który by takie sprzedawał, moje pyatnie do właścicieli akwa o tych wymiarach moze macie jakies namiary? Jaką macie grubość szyby w takimakwa 10mm?

I jak z pokrywą bo seryjnych też nie potarfię znaleźć w tych wymiarach?

Opublikowano

zrób sobie model tekturowy takiego akwarium, IMHO wygladało by jak "jamnik cieńkie i długie, bez żadnej głębi.

postaraj się znajść miejsce na 150x50x50 a zobaczysz ze to dużo ładniejsze akwarium i jeszcze dodatkowo oszczędzisz pieniądze między standartem a zakupem akwa na zamówienie.

Opublikowano

Zrób sobie nową szafkę/stelaż. Za klasyczne 375l +stelaż zapłacisz mniej niż za niestandardową 240. Wiem co mówie bo sam przez to przechodziłem - różnica w cenie między akwarium niestandardowym 250l a standardową 375 wynosiła ponad 200 zł. Stelaż zrobiłem za ok 180. Jak dla mnie wybór jest prosty

Opublikowano

Czyli "jamnikowato" też wygląda 200x50x50?

Korzystając,chciałem zapytać czy w tym 150x40x40 można trzymać więcej gatunków niż w standardowym 240l akwarium i jak to wygląda w porównaniu do 375l

Sorry,że w nieswoim temacie :wink:

Opublikowano

Moje akwa jest zrobione z 8mm szyby.

Jak się boisz postawic 375 na szafce, to marne 135l mniej to aż taka duża różnica, że będziesz spokojnie spał? Według mnie masz dwa wyjścia:

a) wzmocnic szafkę; jak to się robi z całą pewnością znajdziesz wiele wątków o tym na forum

B) zainwestowac w szafkę dedykowaną do stawiania na niej akwarium. 350 zł za spokojny sen to nie jest wygórowana cena,;)

Widziałem na żywno nieco mniejsze niż moje, ale nieco większe niż Twoje akwarium - 150x50x40. Zgzadzam się z przedmówcami - jamnik.

Co do tego ile gatunków można trzymac w takim akwa, to zależy to np od gatunków jakie chcesz trzymac, ilości sztuk, itp itd.