Skocz do zawartości

Spirulina z Aquatic Nature

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda na to, że to najprawdopodobniej nie problem jakości pokarmu tylko tego, że jest to pokarm pływający. Z moich obserwacji wynika, że pysie boją się zapuszczać w górne części akwarium (nawet gdy jest tam pokarm), ale gdy tylko udaje mi się "zatopić" jakąś granulkę to znika w oka mgnieniu.

Opublikowano

oj za jedzeniem to uwielbiają się wychylić nawet ponad powierzchnię. :)

po prostu masz nowe ryby, które muszą się przyzwyczaić do nowego otoczenia.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałem się z Wami podzielić drobnym pomysłem, który pomógł mi rozwiązać problem pływającego pokarmu po powierzchni, po który moje młode ryby za nic nie chciały podpłynąć (dotyczy to zarówno spiruliny z aquatic nature jaki i później kupionego przeze mnie harikari excel i staple). Okazuje się, że po namoczeniu wystarczy wziąć granulkę, ścisnąć w palcach, tak by wyciekła z niej woda i wrzucić do akwarium (po wrzuceniu powraca do poprzedniego kształtu). Taki pokarm idzie od razu na dno, a raczej zmierza w tym kierunku bo nie ma szansy tam dotrzeć i po kłopotach :wink:

Opublikowano

nie ma co kombinowac... rybska same sie naucza.. nie pomagaj im..

pozniej jak wrzucisz pokarm typu : floating to zobaczysz jaki dym bedzie w akwarium :mrgreen:

pyski wszamaja wszystko.. nawet jak zawiesisz jakies granulki 3 cm nad powierzchnia :mrgreen:

Opublikowano

Dokladnie tak pyski wszamaja wszystko:) Moje to sie tak zucaja ze woda z akwa potrafi wyleciec a nawet mnie objewaja bo jak tylko podchodze zeby je nakarmic to wszystkie przy powierzchni sa. Jak pokarm tylko w wodzie wyladuje to nawet nie zdaze zakryc tej dziury do karmienia tylko dostane woda po twarzy od jakiegos zglodnialego pyska:)