ragnarson Posted December 24, 2008 #1 Posted December 24, 2008 dziś zobaczyłem wlaśnie tak urządzone Malawi, panował tam niesamowty klimat, minimalny pólmrok, a ryby wybarwione jak na zdjęciach "pokazowych" jak się okazał właściciel akwarium, częściowo zakrył środki świetlówek folią aluminiową, efekt naprawdę rewelacyjny, tym bardziej, ze świetlówki to zwykle standardy dołaczone wraz z obudową, czy spotkaliście się podobnym zabiegiem sam się zastanawim.....
sabotage Posted December 24, 2008 #2 Posted December 24, 2008 Mialem taki patent u siebie okolo roku. Wszytsko smigalo.
slawek gorol Posted December 24, 2008 #3 Posted December 24, 2008 to bardzo popularny zabieg w naszych akwariach. z tego co pamietam koteczek555 tez miala zaciemnione folia pozdro
Guest Posted December 24, 2008 #4 Posted December 24, 2008 tak sie przylacze, a czym dokleic te folie do rury ?
ragnarson Posted December 25, 2008 Author #6 Posted December 25, 2008 Mialem taki patent u siebie okolo roku. Wszytsko smigalo. Massz jakieś fotki jak u Ciebie to wyglądało? Jaką część świetlówek zakryłeś (środek)?
koteczek555 Posted December 25, 2008 #7 Posted December 25, 2008 No miałam zakryte po bokach, tylko środek był odsłonięty, ale mi nie wystarczyło owinąć bo odchodziły. Właściwie przednią miałam przyciemnioną po bokach a tylnią na całej długósci i zostawione 2 cm do świecenia. Przykleiłam to taśmą klejącą
sabotage Posted December 25, 2008 #8 Posted December 25, 2008 Ja zwyczajnie owinelem bez tasm i innych bajerow. Przyciemnielm boki przedniej belki i srodek tylnej- niebieskiej.
ragnarson Posted December 25, 2008 Author #9 Posted December 25, 2008 Ok, a więc wg Was jaki jest lepszy efekt, którą zakryć (przód czy tył) i gdzie, mój znajomy ma przód na 2/3 długości na środku a tył ma cały odsłoniety i efekt jest naprawdę rewelacyjny, ale widzę, że próbowaliście i z przodem i z tyłem, jaka jest różnica? Macie jakieś foty jak to wygląda praktyce (nie mam w domu folii i sam nie moge sprawdzić)
koteczek555 Posted December 25, 2008 #10 Posted December 25, 2008 Leć do sklepu po folię (koło 2 zł kosztuje) i pokombinuj na swoim baniaczku. Choćby ktoś dał Ci fotki to i tak w każdym akwa inaczej to będzie wyglądać
Recommended Posts