Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dlaczego przeze mnie ? co ? to ze u mnie wytrzymalo, i ze mam porzadnie sklejone akwa, a kasia ma jakies ruskie szklo i silikon, ze belke wyrwalo to wybacz. nie moja wina.

Twoja wina i juz. :D

Opublikowano
Beton podobno kiepsko się trzyma szyby na silikonie. I nie chcę już kombinować bo się boję że będę większe szkody niż są teraz.

to ty masz tył tła pokryty też CR-m? dlaczego?

Opublikowano

heh :lol: no to gratuluje pomysłu. Spytam jeszcze czy sama wpadłaś na taki absurd czy ktoś ci doradził i dlaczego od samego początku nie przykleiłaś tła na sylikon do szyby tylko testowałaś prawa fizyki w swoim baniaku? dziwne to trochę.

Opublikowano

Doradził Makok myślę że to był dobry pomysł na dociążenie, ale jednak nie poskutkował. Może kiedyś zrobię cieńsze tło choć szczerze w to wątpie. Jutro muszę wkleić to wzmocnienie i czarna tapeta wraca na tył :(

Opublikowano
A nie starczy tylko go przykleić do szyb?

to był dobry pomysł na dociążenie, ale jednak nie poskutkował.(

Pierwszy twój pomysł był bardzo dobry.

A co do drugiego cytatu jednak nie był dobry. Ciekaw jestem ile waży taka warstwa Cr by dociążyć tło? (ale z tego co widzę to według pomysłodawców bardzo wiele).

Opublikowano

Najprostszym i najskuteczniejszym sposobem jest takie dopasowanie tła,aby ciasno wchodziło pod listwę wzmacniającą,dodatkowo tył tła przykleić do szyby silikonem i zostawić na minimum dobę,potem możesz zalewać wodą.Na dole tła(u jego podstawy)kładziesz kamienie,aby opierały się o tło i uwierz mi, nie ma takiej opcji,żeby tło wyparło.Sam dzisiaj skończyłem instalować swoje w 450l akwarium,tło to tylko styrodur ,pianka i trzy warstwy ceresitu,bez dodatkowego dociążenia,tylko duże i ciężkie kamienie oparte o tło,wszystko jest w najlepszym porządku.Tak samo zrobiłem z tłem w moim 750l akwarium i jest wszystko OK do dnia dzisiejszego,a parę miesięcy już minęło i nie ma żadnych problemów.

Opublikowano

Tylko przykleić już do szyby nie da rady bo tył jest zabetonowany. Tło waży teraz 10 kg. No belke mogłabym wkleić zaraz nad tłem kamienie mogłabym oprzeć tylko boję się tego że znowu wyrwie belkę kamienie się obsuną i rozwalą tylnią szybę... Jedyne co bym mogła przykleić to dół tła do dna akwarium bo tam jest goła pianka bez betonu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.