Jump to content

Recommended Posts

Posted

jej osiągów to za aż jakieś super konkretne bym nie uznał max 1100 l/h to jakiś rekord nie jest, co do pytania jak założys zna rurke zasysająca jakąś gabke to mechanicznei bedzie brud zbierać

Posted

no ja zapomniałem dodać. Mam akwa 120cm. No ja zastanawiam się nad czymś cichym i efektywnym(wydajność, hałas, cena). Cały filtr będzie w panelu z otworem na 9cm długim i zwęrzającym się od góry z 7cm do 2 A co myślicie atman 202(a no i książeczka w pudełku od atmana podaje wydajnosć 600l/h)? Wiem że już to było, ale czytałem mieszane opinie na ten temat

Posted
jakiś przykład?? :)

ja do atamana nic nie mam ale jak ma być male i mocne z mozliwościa regulacji to z Hagena PH 802 zwany również w co niektórych sklepach Aqua Cliner 70 tylko nie stosowac oryginalnych wkąłdów do przystawki filrującej bo drogi i nieefektywne.

Plusem jest ze przystawka filtrująca jest mała [dla lubiących gabki to tez mozna gabke podłączyć] co do przystawki to zamiast oeyginalnej włukniny uzywam waty serowskiej i jest bajka.

Posted

Nie wiem czy mnie ktoś zaraz nie zdzieli ale ogólnie nie spotkałem się ze złymi filtrami. fakt czasem chińczyki są troche głośne (to tez trzeba trafić) ale ogólnie robią swoją robote w akwa do którego są przeznaczone. resun, ataman, weipro, fluval i tak można wymieniać. BArdziej liczy się przepływ ale ten realny. Dlatego sugeruje poszukać czegoś od 1100l/h do 1500l/h, a jak cos to się przyciszy.