Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeszcze nie robie ,,narazie patrze jak sie to robi i ubiegam wszelkie niepewnosci aczkolwiek pewnie kazdy z was ma go zrobionego co ??:) ,, bo zapewne innym denitryfikatorem jest tzw wiadro z woda co ??:)

... to lepiej zrobic samorobke ,, pozatym loobie majsterkowac ,,, :)

Opublikowano
aczkolwiek pewnie kazdy z was ma go zrobionego co ??:)

,, bo zapewne innym denitryfikatorem jest tzw wiadro z woda co ??:)

teochę mam trudności ze zrozumieniem Twojego pisania, bo nie pochodzę z epoki SMSa i wole jak jest pełnymi zdaniam :?

1. zaręczam ze deni aż taki wcale popularny nie jest, owszem pare osób ma jeszce wiecej miało dłuzej lub krócej ale bynajmniej ni ejest to standard

2. jęlsi pisząc wiadro mas zna myśli stale regularn epodmiany wody to trafiłeś w sedno sprawy - to jest najlepszy "denitryfikator" którego nic nie zastapi

Opublikowano

i tu mars masz rację może mieć deni hydroponicę sumpa filtry narurowe sumpa i bóg wie co a tonie zwalnia od regularnych podmian wody z tej prostej przyczyny że ww rodzaje filtrów pozwolą się pozbyć tylko części produktów przemiany materii póki co tak jest i tego nie zmienimy sensem użycia deni czy hydropinci jest utzrymanie no3 na w miarę bezpiecznym poziome lub możliwie najniższym

Opublikowano
aczkolwiek pewnie kazdy z was ma go zrobionego co ??:)

,, bo zapewne innym denitryfikatorem jest tzw wiadro z woda co ??:)

teochę mam trudności ze zrozumieniem Twojego pisania, bo nie pochodzę z epoki SMSa i wole jak jest pełnymi zdaniam :?

1. zaręczam ze deni aż taki wcale popularny nie jest, owszem pare osób ma jeszce wiecej miało dłuzej lub krócej ale bynajmniej ni ejest to standard

2. jęlsi pisząc wiadro mas zna myśli stale regularn epodmiany wody to trafiłeś w sedno sprawy - to jest najlepszy "denitryfikator" którego nic nie zastapi

na tym forum panuje jakas tendencja do zlosliwych odpowiedzi ,,,,

no coz bedzie trzeba pisac prostszym jezykiem dla osob z epoki komuny ...:)

tak dokladnie chodzilo mi o regularne podmiany wody dziekuje za odpowiedzi

Opublikowano

lukaszra, spoko - bedzie dobrze :)

marS ma racje. Skad wiesz, ze w ogole przyda Ci sie deni? Moze w przyszlosci nei bedziesz mial problemow z no3 (po to jest deni), podmiany tak czy siak trzeba robic , nie tylko po to - zeby usuwac no3. Wiec, jesli nie bedziesz mial przerybionego zbiornika, bedziesz dobrze i madrze karmil, do tego nie bedziesz zapominal o cotygodniowych podmiakach - deni bedzie Ci zbedne :)

Opublikowano

to jest najbardziej profesionalne forum jakie widziałem i w dodatku fajni ludzie. moze niektórzy mają korzenie z PRL, ale oni chodowali już rybki kiedy ciebie jeszcze w planach nie było, wiec czasem warto posłuchac ich rady.

Opublikowano

taki jest zamysl ....bdzo malo osobnikow ....

jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

.... zgadzam sie ze ich wiedza jest olbrzymia lecz czasem forma i ton wypowiedzi powienien byc nieco inny ,,aczkolwiek dziekuje

Opublikowano
na tym forum panuje jakas tendencja do zlosliwych odpowiedzi ,,,,

no coz bedzie trzeba pisac prostszym jezykiem dla osob z epoki komuny ...:)

tak dokladnie chodzilo mi o regularne podmiany wody dziekuje za odpowiedzi

nie chodzi o złośliwe odpowiedzi tylko o wzajemne zrozumienie, bo w moim poprzednim pości z mojej strony złośliwości nie było. Każdy jak pisze szybko używa skrótów i często jakies błędy stylistyczne i orty zrobi ja tez.

ale co stoi na przeszkodzie aby używać Polskie znaki, używać kropki i przecinki i pisać pełnymi zdaniami .. w ten sposób pytanie jest czytelne, i nie trzeba się domyslać co kto miał na myśli - tylko poprawnie i docelowo odpowiedzieć.

Styl SMSowego pisania jest zapene prostszy ale moze prowadzić do nieporozumień do tego możemy dołozyć jeszcze młodzieżowy lub jakis inny slang i jest kosmos

Ty masz styl pisania SMSowy jak ja to nazywam i jest on dla mnie mało czytelny

jak chocby w Twoim poście powyżej, np przy tym zdaniu

taki jest zamysl ....bdzo malo osobnikow ....

fajnie było by dać cytat sabotage gdzie radził Ci jak akwa ma wygladać i byłoby wszystko jasne, a tak to zdanie nie dość ze napisane w skrócie, to do niczego wprost sie nie odnosi i trzeba się domyślić o co chodzi, lub dokładnie przeczytac Topik - a ja mam pogląd taki, iż skoro to Ty chcesz "pomocy" to ułatw "życie" osobie pomagającej tak , aby mogła się skoncentrowac na poprawnej odpowiedzi a nie na domyślaniu sie o co chodzi.

Jak być może zauważyłeś moje odpowiedzi są dość obszerne i mam nadzieję iż pomocne, i staram się dokładnie wyjaśniać wszystkie aspekty, aby pytający nie miał już watpliwosci. Tego samego oczekuje od pytającego - konkretnego w pełni zrozumiałego pytania

Polski jest naprawde pięknym językim, i czy koniecznie trzeba go tak kaleczyć.

Oczywiście możesz się ze mna nie zgadzać i dalej pisać "SMSy", jak i ja nie musze odpowiadac na pytania, które nie w pełni są dla mnie zrozumiałe i po probelmie.

Opublikowano
Wracając do denitratorów.. Weipro NL. Wygląd iście kosmiczny, możliwości duże, cena niestety też.

no cena niezla ,, i takze trzeba doliczyc pompe do niego prawda ???