Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam

mam pytanie jak przygotowywac pokarm w domu?? i jaki pokarm można w domu przygotowac??czy kazdy makaron mozna podawac pysia?? prosze o podanie przykładowej diet tygodniowej dla Labidochromis caeruleus "yellow" i Melanochromis cyaneorhabdos - maingano:)

Posted

ja swoim od dawna daję, nie ma to jak widok brzdąca z makaronem większym od niego jak ucieka przed innymi rybami :)

Posted

Pozwolę sobie napisać tobie przepis na domowy pokarm który proponuje w swojej książce Ad Konings: Nazwa tego pokarmu już się powtarzała na tym forum to Shrim- mix: zielony groszek, krewetki, spirulina i żelatyna.

1kg całych krewetek

1kg zielonego groszku

10 ml sproszkowanej spiruliny

100gr żelatyny

10 kropel preparatu witaminowego

Wszystko mielisz w maszynce lub mikserze żelatynę i spiruline dodajesz na końcu ( żelatynę przygotuj tak jak na opakowaniu), uzyskaną masę wlewasz do jakiegoś pojemnika i wkładasz na kilka godzin do lodówki. Potem możesz to pociąć na kawałki i zamrozić. W zależności od tego jakie masz ryby ( mięso czy roślino żerne) ilość groszku, spiruliny lub krewetek będzie się różnic. Inaczej mówiąc masz ryby mięsożerne daj więcej krewetek, jak masz roślinożerców to daj więcej groszku i spiruliny.

Zamiast krewetek możne być zwykła biała ryba.

Podawać raz dziennie SMACZNEGO :D

Posted

slawekosw chylę czoła kilka godzin przed monitorem się opłaca hehe. Jeszcze nie zagłębiłem się w temat a spis treści już mi się podoba. Może powstanie nowe żarcie dla pysków.

• 3 weeks later...
Posted
Pozwolę sobie napisać tobie przepis na domowy pokarm który proponuje w swojej książce Ad Konings: Nazwa tego pokarmu już się powtarzała na tym forum to Shrim- mix: zielony groszek, krewetki, spirulina i żelatyna.

1kg całych krewetek

1kg zielonego groszku

10 ml sproszkowanej spiruliny

100gr żelatyny

10 kropel preparatu witaminowego

Wszystko mielisz w maszynce lub mikserze żelatynę i spiruline dodajesz na końcu ( żelatynę przygotuj tak jak na opakowaniu), uzyskaną masę wlewasz do jakiegoś pojemnika i wkładasz na kilka godzin do lodówki. Potem możesz to pociąć na kawałki i zamrozić. W zależności od tego jakie masz ryby ( mięso czy roślino żerne) ilość groszku, spiruliny lub krewetek będzie się różnic. Inaczej mówiąc masz ryby mięsożerne daj więcej krewetek, jak masz roślinożerców to daj więcej groszku i spiruliny.

Zamiast krewetek możne być zwykła biała ryba.

Podawać raz dziennie SMACZNEGO :D

Może głupio to zabrzmi ale.. nigdy nie miałem w ręku krewetki hehe

One sa pkaowane w takich pojemnikach,czy trzeba je jakoś obierać,tylko odwłok chyba się zjada więc sam odwłok zmielić,dobierając się w jakiś sposób do niego?

Może to śmieszne co napisałem ale... nie mam pojęcia :/

Posted

mielimy ze wszystkim co dostajemy

chitynka również sie przydaje rybom.