Ponury Żniwiarz Opublikowano 9 Listopada 2008 #1 Opublikowano 9 Listopada 2008 Co mam robić kiedy nie zauważyłem że samica inkubuje i teraz tylko jedno małe żyje i plywa w zbiorniku gł. O dziwo nic jej nie zagryzło. Mam przenieść małe do kotnika czyli tak ogólnie co mam robić. ? Nigdy nie rozmnożyły mi się pyszczaki i na to nie liczyłem a tu taka niespodzianka zaskakująca i się trochę zagubiłem:)
sision Opublikowano 9 Listopada 2008 #2 Opublikowano 9 Listopada 2008 hehe, wyinkubował ... dobre określenie Nic nie rób, jak jest silny i ma trochę kryjówek, to sobie poradzi
Ponury Żniwiarz Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor #3 Opublikowano 9 Listopada 2008 Kryjówek zgodnie z arkanami sztuki ma dużo. Właściwie to on się może po większej części akwa w nich przemieszczać Jak daje im pokarm to łapie to co obok przepływa i dość zaradny malec z niego.A czy jak już dorośnie to musze przemeblować akwa czy go zagryzą bijąc się o terytorium?
sision Opublikowano 9 Listopada 2008 #4 Opublikowano 9 Listopada 2008 Nic nie ruszasz w akwa, on sobie poradzi. Mi się kiedyś, baaardzo dawno, urodził w akwa Greshakei. Żył sobie bez mojej pomocy. Przetrwał trudny okres i rósł. Po dwóch latach sprał mi dominanta i dziś on jest królem zbiornika.
Ponury Żniwiarz Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor #5 Opublikowano 9 Listopada 2008 No oki. Mam nadzieje że nie posłuży za prowiant na czarną godzine dla reszty obsady:P
slawek gorol Opublikowano 9 Listopada 2008 #6 Opublikowano 9 Listopada 2008 Nigdy nie rozmnożyły mi się pyszczaki i na to nie liczyłem a tu taka niespodzianka zaskakująca hehe.. a co ty myslales ze male pyszczaki bocian przynosi ? jak juz sision rzekl zostaw malca.. moze da rade, a jak nie to najwyzej stanie sie przekaska... roznie to bywa
Ponury Żniwiarz Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor #7 Opublikowano 9 Listopada 2008 Mój dominatorek akwaryjny wyrżnął konkurencje i jest dość agresywny ( a jest ojcem malca) więc obawiam się że raczej w formie tego 2 skończy
mars Opublikowano 9 Listopada 2008 #8 Opublikowano 9 Listopada 2008 A ja powalczę z tendencyjnościa na Forum bo sision i slawek ... sami macie mbunę i wychodzicie z założenie że pytający kolega pewnie też ma bo przecież wszyscy na świecie maja mbune więc tak jak i wy to on tez [i pewnie ma mbune ale nigdzie tego nie napisał wyraźnie] ale jesli hipotetycznie ma drapieżniki w tym akwa, to jak możecie zaręczyć że z małym skoro juz tyle w tym akwa przezył to będzie wszytko oki i dalej przezyje, w przypadku większosci mbuny to się sprawdza ... to tak pół żartem pół serio, ale forum naprawde ostatnio stało się bardzo tendecyjne, gdzie tylko parę punktów widzenia jest jedynie słusznych, a to widzenie zależy tylko i wyłącznie od punktu siedzenia co bardziej aktywnych userów Tymczasem co zreszta piasłem w "wytycznych" do FAQowych odpowiedzi na różne sprawy jest wiele rozwiązań choć często uwarunkowanych Podobnie było w tym Topicu w jego ostatnich postach viewtopic.php?f=16&t=3804&start=15 ja wiedziałem o co yaro chodziło, ale nie zawsze jest tak jak nam się wydaje i dlatego zwłaszcza Ci co piszą wiecej powinni myśleć bardziej na okrągło jak to w jednym filmie powiedziano
slawek gorol Opublikowano 9 Listopada 2008 #9 Opublikowano 9 Listopada 2008 jak możecie zaręczyć że z małym skoro juz tyle w tym akwa przezył to będzie wszytko oki i dalej przezyje mars chyba nie przeczytales dokladnie mojej wypowiedzi, z ktora zalozyciel topicu sie zgodzil. moze da rade, a jak nie to najwyzej stanie sie przekaska... roznie to bywa
mars Opublikowano 9 Listopada 2008 #10 Opublikowano 9 Listopada 2008 Jednak szybkie czytanie jest do d..... ale o tendencyjności na forum dalej mam to samo zdanie
Rekomendowane odpowiedzi