Skocz do zawartości

Spienione PCV wew. akwarium czy czarna okleina na zewnatrz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Silikon już kupiony, a poza tym chcę przykleić 20cm kawałek pcv na bocznej szybie i zamknąć tą "wnękę" trzecim kawałkiem, żeby powstało coś w stylu komina o podstawie trójkąta.W nim schowam grzałkę i pionową część zasysu od narurowca. Taka konstrukcja bez silikonu chyba się nie utrzyma.

Narka.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ponawiam temat, żeby nie tworzyć nowego.

Z tego co się z orientowałem to spienione pcv jest półmatowe, więc mam pytanie czy w akwarium o głębokości 60 cm nie będzie jakiś blików itp. ?

Opublikowano

Ja mam u siebie coś podobnego do pcv już nie pamiętam jak się to nazywało ale zwijane jest w rolkę więc w miarę elastyczne grubości około 1mm.

I przy 60 cm sprawdza się idealnie, co do efektu głębi musisz też odpowiednio ustawić świetlówki ( bardziej z przodu akwarium żeby tył był lekko nie doświetlony ).

Opublikowano

Ostatnio słyszałem że spienione PVC wytwarza szkodliwe związki dla ryb. Czy ktoś może potwierdzić te informację ?

Pozdrawiam

Carew

Opublikowano

To jakieś bzdury, nic nie wydziela, mam to w środku akwa od 3 dni i nie zauważyłem nic niepokojącego jeżeli chodzi o samopoczucie ryb, nie słuchaj bzdur!!!

• Dziękuję 1
Opublikowano
To jakieś bzdury, nic nie wydziela, mam to w środku akwa od 3 dni i nie zauważyłem nic niepokojącego jeżeli chodzi o samopoczucie ryb, nie słuchaj bzdur!!!

Pablojogi , masz bliki od pcv w akwarium ?

Opublikowano
Ostatnio słyszałem że spienione PVC wytwarza szkodliwe związki dla ryb. Czy ktoś może potwierdzić te informację ?

No to wiele osób musiałby się pożegnać ze swoimi rybami, ja przez 2,5 roku to już pewnie kilkakrotnie ;)