Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Za chwile zakładam swoje drugie akwa po 3 letniej przerwie 375l. Na pewno beda w nim demasonki, chciał bym rowniez wpuscic auloncare jacoba i???. No własnie i ci proponujecie? Mysle o jeszcze 2 gatunkach. Liczą sie wzgledy humanitarne jak i estetyczne. No wiecie wszystkie rybcie nie moga byc niebieskie;-). Z gory dzieki za porade

Opublikowano

Demasoni + Aulonocara

to najgorsze mozliwe polaczenie zywieniowe, wiec odpada.

jak tak chcesz Demasoni, a nie chcesz meic tylko niebieskich ryb to polecma tradycyjnie RED-RED

w takim baniaku mozesz rowniez pokombinowac z jakims Melanochromisem np. Johanni

Opublikowano

Hmmmm. Co myslicie o takiej obsadzie: Copadichromis borleyi, para auloncara jocoba i ok 6 szt demasonkow. Jest to przykładowa obsada z Przewodnika po swiecie pilegnic Ada Koningsa.

Nie wiem czy jest to ok poniewaz te 2 gatunki sa duzo wieksze od demasonow i moga byc kłopoty z tego .

Opublikowano

ja mialem wlasnie taki zestaw: P. Demasoni, M. Red-Red, M. Johanni, bylo i kolorowo i ciekawie :D

Opublikowano

niekoniecznie :)

ja myślę nad nową obsadą do nowego akwarium lombardoi z auratusem - żaden nie będzie dawał sobie w kaszę dmuchać,

nie powinno dawać się słabszych ryb do takiego połączenie, lepiej jak pozostaną dwa gatunki "szatanków"