muras13 Opublikowano 30 Października 2008 #1 Opublikowano 30 Października 2008 Witam wszystkich Za chwile zakładam swoje drugie akwa po 3 letniej przerwie 375l. Na pewno beda w nim demasonki, chciał bym rowniez wpuscic auloncare jacoba i???. No własnie i ci proponujecie? Mysle o jeszcze 2 gatunkach. Liczą sie wzgledy humanitarne jak i estetyczne. No wiecie wszystkie rybcie nie moga byc niebieskie;-). Z gory dzieki za porade
freelanc3r Opublikowano 31 Października 2008 #2 Opublikowano 31 Października 2008 Demasoni + Aulonocara to najgorsze mozliwe polaczenie zywieniowe, wiec odpada. jak tak chcesz Demasoni, a nie chcesz meic tylko niebieskich ryb to polecma tradycyjnie RED-RED w takim baniaku mozesz rowniez pokombinowac z jakims Melanochromisem np. Johanni
muras13 Opublikowano 31 Października 2008 Autor #3 Opublikowano 31 Października 2008 Hmmmm. Co myslicie o takiej obsadzie: Copadichromis borleyi, para auloncara jocoba i ok 6 szt demasonkow. Jest to przykładowa obsada z Przewodnika po swiecie pilegnic Ada Koningsa. Nie wiem czy jest to ok poniewaz te 2 gatunki sa duzo wieksze od demasonow i moga byc kłopoty z tego .
meth Opublikowano 31 Października 2008 #4 Opublikowano 31 Października 2008 Ad Konings http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=15&t=3953 Łączenie Aulonocar z pyszczakami z grupy "mbuna" http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klubowiczow/kacik_aulonocary/laczenie_aulonocar_z_pyszczakami_z_grupy_mbuna.html
muras13 Opublikowano 31 Października 2008 Autor #5 Opublikowano 31 Października 2008 czyli jednak sobie odpuszcze te auloncary. A tak przy okazji co jeszcze mogł bym wpuscic do demasonkow i red redow?
yaro Opublikowano 31 Października 2008 #6 Opublikowano 31 Października 2008 jestem ciekaw nad połączeniem tego z auratusem
freelanc3r Opublikowano 31 Października 2008 #7 Opublikowano 31 Października 2008 tak jak pisalem wyzej, sporoboj z jakims Melanochromisem IMO Auratus genialnie by wygladal w takim akwa ewentualnie Johanni, Interuptus
Gość Opublikowano 31 Października 2008 #8 Opublikowano 31 Października 2008 ja mialem wlasnie taki zestaw: P. Demasoni, M. Red-Red, M. Johanni, bylo i kolorowo i ciekawie
slawek gorol Opublikowano 1 Listopada 2008 #9 Opublikowano 1 Listopada 2008 jestem ciekaw nad połączeniem tego z auratusem no auratus z demasonem to by bylo cos.. tylko trza by bylo cos na pozarcie
yaro Opublikowano 1 Listopada 2008 #10 Opublikowano 1 Listopada 2008 niekoniecznie ja myślę nad nową obsadą do nowego akwarium lombardoi z auratusem - żaden nie będzie dawał sobie w kaszę dmuchać, nie powinno dawać się słabszych ryb do takiego połączenie, lepiej jak pozostaną dwa gatunki "szatanków"
Rekomendowane odpowiedzi