Skalarowski Opublikowano 1 Października 2006 #1 Opublikowano 1 Października 2006 Witam. Mam pytanie czy są takie pyszczaki Red Hed ? http://www.allegro.pl/item131024712_pys ... alawi.html Na zdjęciu są ładne i mją naprawde czerwoną głowe.
MateuszT Opublikowano 1 Października 2006 #2 Opublikowano 1 Października 2006 Hehe, red hed ... Pierwszy raz sie z czymś takim spotkałem, ale Allegro, to wg mnie taka gorsza wersja tradycyjnego sklepu zoo. Po pierwsze, nie znam słówka "hed". Już to, że nie jest to "head" wskazuje, że coś jest nie tak . Po drugie, nawet wśród mbuny jest kilka gatunków/odmian ryb z czerwonymi głowami, jak np. Pseudotropheus perspicax Ndumbi red top, orange cap, czy L. hongi super red top. Tu skłaniałbym się ku hongi, jednak nie do końca czystej krwi, lub jakiemus tropheopsowi...
sision Opublikowano 1 Października 2006 #3 Opublikowano 1 Października 2006 Ręki sobie obciąć nie dam ale mi się wydaje,że to nie jest wogóle mbuna.Ale tylko mi się wydaje... :roll:
PiotrQ Opublikowano 1 Października 2006 #4 Opublikowano 1 Października 2006 Mi to jakby podchodzi pod Pseudotropheus tropheops chilumba.. ale jakies niewyraźne i wogóle.. nie bierz tych ryb
mars Opublikowano 1 Października 2006 #5 Opublikowano 1 Października 2006 Mam pytanie czy są takie pyszczaki Red Hed ? Niezłe :roll: Nowy gatunek gościu odkrył Natomiast co do reszty to w 100% zgadzam się z PiotremQ
grzechp Opublikowano 2 Października 2006 #6 Opublikowano 2 Października 2006 Red-hed Afry dobre sobie
Skalarowski Opublikowano 2 Października 2006 Autor #7 Opublikowano 2 Października 2006 Ta inkubująca samica wygląda jak samica rdzawego
MateuszT Opublikowano 2 Października 2006 #8 Opublikowano 2 Października 2006 Mi to jakby podchodzi pod Pseudotropheus tropheops chilumba.. Samiec jest podobny, ale samica... nie bardzo :? . Natomiast na pewno zgodzę się z: nie bierz tych ryb
PiotrQ Opublikowano 2 Października 2006 #9 Opublikowano 2 Października 2006 Mati zwróć uwagę na wszystkie ryby na tamtych fotkach. To, że ta dorosła inkubująca samica nie jest idealnie pomaranczowa, mysle ze duzo nie znaczy... Luknij te młode rybki pomaranczowe.. są tam tez yellowki, ale i ... Trzeba brac tez pod uwagę ze te ryby nie koniecznie muszą byc ''pierwszej czystosci''..
mars Opublikowano 2 Października 2006 #10 Opublikowano 2 Października 2006 Trzeba brac tez pod uwagę ze te ryby nie koniecznie muszą byc ''pierwszej czystosci''.. Piotrek, przecież już sama nazwa wskazuje że jest to nowy gatunek ....... powstały u kogoś w akwa
Rekomendowane odpowiedzi