andre Opublikowano 24 Października 2008 #1 Opublikowano 24 Października 2008 mam pytanko,wyda sie wam pewno smieszne-co to sa te swiderki,i jaka jest ich fachowa nazwa-chcialbym poczytac o nich.pozdrawiam andre
koteczek555 Opublikowano 24 Października 2008 #2 Opublikowano 24 Października 2008 Wpisz w Google świderki i dowiesz się wszystkiego
meth Opublikowano 24 Października 2008 #3 Opublikowano 24 Października 2008 mam pytanko,wyda sie wam pewno smieszne-co to sa te swiderki,i jaka jest ich fachowa nazwa-chcialbym poczytac o nich.pozdrawiam andre Najpopularniejszy i najbardziej obstukany gatunek hodowany w domowych Malawi, pod tym względem bije na głowę nawet Saulska. Melanoides tuberculatus – niewielki ślimak wodny, potocznie nazywany świderkiem. Ślimaki te mają podłużną, prawoskrętną i ostro zakończoną muszlę. Rozmnażają się płciowo i partenogenetycznie. Mogą szybko zapełnić akwarium. Ślimak ten jest żyworodny, odżywia się detrytusem, przekopując dno http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Melanoides_tuberculata_01.jpg http://pl.wikipedia.org/wiki/Melanoides_tuberculatus
Neosternik Opublikowano 25 Września 2011 #4 Opublikowano 25 Września 2011 A udzieli ktos info jak sie ich pozbyć? Mam ich coraz wiecej, i wiecej.
Perez666 Opublikowano 25 Września 2011 #5 Opublikowano 25 Września 2011 Pewnie przekarmiasz ryby i dużo pokarmu opada na dno.Świderki mając nieograniczony dostęp do pokarmu rozmnażają się na potęgę.Pierwsze co, to karm oszczędnie by ryby wszystko wyjadły zanim opadnie na dno.Drugi to wstać wcześnie rano(gdy jest ciemno jeszcze) i wyłowić świderki które są na szybach.
nabe Opublikowano 26 Września 2011 #6 Opublikowano 26 Września 2011 Można też wpuścić saulosi, będą wniebowzięte.
Perez666 Opublikowano 26 Września 2011 #7 Opublikowano 26 Września 2011 Można też wpuścić saulosi, będą wniebowzięte. Kolega ma saulosi, z tym że młode
slawek gorol Opublikowano 26 Września 2011 #8 Opublikowano 26 Września 2011 Za pół roku będzie miał tak przesianą populacje świdrów, że hej. Ja nie raz i nie dwa uśmiałem się jak nie wiem, gdy samiec ( samice się nie interesowały ślimakami) likwidował ślimora w muszli.
Sir_Yaro Opublikowano 27 Września 2011 #9 Opublikowano 27 Września 2011 Ja mam w pip saulosow, a swiderkom to jakoś nie przeszkadza...
zdrowy_zab Opublikowano 27 Września 2011 #10 Opublikowano 27 Września 2011 A jak juz sie wyłowi tego świderka, to co z nim ? Do kosza ?
Rekomendowane odpowiedzi