Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja rowniez kupowalem ryby u Marcina. jestem zadowolony .. co do PKP. jesli dobijesz worek tlenem to rybcie moga i 12 h podrozowac :D

swoje wiozlem z Gdanska i jechaly w pociagu 13h, dajac co 4h pol tabletki z tlenem. wszystkie przezyly :)

nie takie straszne PKP jak go pisza :wink:

Opublikowano
Ale z nimi jechales prawda? a to róznica:)

zgadza sie Lukasz.. jechalem z nimi ..a raczej one ze mna :wink:

ale jak juz pisalem jak dobijesz worek z tlenem i starannie zapakujesz zeby nie bylo mozliwosci rozwalenia paczki, to nic im sie nie stanie .

Opublikowano

troche mnie zmartwiliście, też bedę zamawiał ryby i prawde mówiąc średnio mi się uśmiecha wysyłanie ich pkp. Z drugiej strony do poznania wycieczka jest też taką sobie opcją :roll:

Opublikowano

spokojnie :)

nie raz wysyłali ryby PKP i nie ma z tym problemu, nie wrzucą do woreczka foliowego :)

tylko zabezpieczą odpowiednio.

Opublikowano
ja rowniez kupowalem ryby u Marcina. jestem zadowolony .. co do PKP. jesli dobijesz worek tlenem to rybcie moga i 12 h podrozowac :D

swoje wiozlem z Gdanska i jechaly w pociagu 13h, dajac co 4h pol tabletki z tlenem. wszystkie przezyly :)

nie takie straszne PKP jak go pisza :wink:

Mam pytanie.Kupwałeś ryby z jakiejs hodowli w Gdańsku czy od kogos prywatnie?Jeśli tak to daj jakiś namiar.Ja mieszkam w Gdansku wiec bez sensu zamawiac ryby z małopolski skoro mogłbym je mieć z tutejszej hodowli.

Opublikowano

To ja sie dopisze, trzeba juz robic jakies plany odnosnie obsady i wymyslilem: msobo + rdzawe lub saulosi coral + rdzawe (z tego co sie orientuje, to sa problemy z msobo, wiec bardziej opcja nr2)

I tu moje pytania:

- Sklep Malawi (Sosnowiec) lub Malawian (Trzebinia), gdzie lepiej? Do Sosnowca mam o wiele blizej, ale Trzebinia tez nie koniec swiata... ;)

- Jak sie maja te dwie opcje do siebie?