Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie.

Ktory gatunek pyszczaka(nonmbuna,mbuna) wg Was nadawalby sie do trzymania w wiekszej grupie.

Chodzi mi o gatunki ktore moglyby byc trzymane w grupach mniej wiecej 15szt. i ktore dobrze czulyby sie w liczniejszym gronie.(Akwarium 216x45x50)Z gory dziekuje.

Posted

Na pewno każde.

Wszystko zależy od wielkości akwarium.

Jakie masz akwa?

Ilość ryb właśnie determinuje wielkość akwarium i ich terytorializm.

Posted

ale zamierzasz zrobić to akwarium jednogatunkowe? czy więcej gatunków?

Posted

Nie chce Cię martwić ale z własnego doświadczenia wiem że "kontrolowane przerybienie" to tak naprawde "niekontrolowane przerybienie"

Posted

kurcze akwarium długie a mało wody, jednak można popróbować z paroma gatunkami mniejszymi aby podzieliły się terytoriami, ale jak wyjdzie w praktyce trudno owiedzieć. Może zasygnalizujesz co Ci się podoba.

Posted

Rzeczywiscie wody nie jest az tak duzo bo akwarium jest dosc waskie(wczesniej mialem 160x60x50)Teraz po przemeblowaniu chcialem zaoszczedzic troche miejsca w pokoju i bardziej podzedlem w dlugosc niz szerokosc.

Co do tyb to bardzo podobaja mi sie P.demasoni ale niestety nie mam z nimi zadnych doswiadczen i z tego co czytalem to zabijaki.Chcialbym miec jakas ławiczke granatowych ryb i żóltych.Mialem yellowki ale niestety trafily mi sie kiepskiej jakosci(pewnie fxxxxxxxxxxx) i byly bardziej blade niz żółte.Czy f1 wg Was sa intensywnie żólte?Ewentualnie jaki gatunek byscie proponowali(mowie o rybach żółtych)

Czekam na propozycje.Pozdrawiam

Posted

Saulosi

tylko że zdecydowanie nie z demonkami.

Więc proponuję Saulosi, ps. acei, maingano i rdzwawego