Pan Pyszczak Opublikowano 21 Października 2008 Autor #21 Opublikowano 21 Października 2008 No tak... wiem wiem... zanim zasadzilem to tez sie sporo naczytalem. Liczylem,ze skoro dawal sobie rade w zwirze i nawet puszczal nowe liscie to w piasku jako tako tez poradzi;) nawet zapomnialem,ze ma miec korzenie ponad... Jest jakies wyjscie z tego? Bo ciezko zaslonic przy tak nisko rosnacej roslinie jej korzenie kamieniem... glupio to wyglada...
yaro Opublikowano 22 Października 2008 #22 Opublikowano 22 Października 2008 prawie wszystko idzie zasłonić, wszystko kwestia smaku i pomysłowości właściciela.
Pan Pyszczak Opublikowano 22 Października 2008 Autor #23 Opublikowano 22 Października 2008 Przy tych wysokich anubiasach to napewno nie trudne,ale przy tym niskim to juz mialem problem. Masz jakis sprawdzony sposob?
yaro Opublikowano 22 Października 2008 #24 Opublikowano 22 Października 2008 tak wyrzucić anubiasa szkoda mi ogladać jak te rośliny marnowały się u mnie w akwarium i lżej mi bez nich
Pan Pyszczak Opublikowano 22 Października 2008 Autor #25 Opublikowano 22 Października 2008 yaro, ale jak rosl w zwirku to naprawde dobrze sie trzymal. Nawet liscie nowe wypuszczal, wiec chyba bylo mu dobrze..
mutra Opublikowano 22 Października 2008 #26 Opublikowano 22 Października 2008 Masz jakis sprawdzony sposob? najprostszy to wziąć kawałek syntetycznego sznurka i przykleić go w 1/2 długości do suchego kamienia (od strony zwróconej do tła) w miare blisko krawędzi. Potem ze sznurka robisz pętelke, wsadzasz w nią rośline tak żeby liście wystawały poza obrys skały i wkładasz kamień do akwa.
yaro Opublikowano 22 Października 2008 #27 Opublikowano 22 Października 2008 żwirek nie równa się to samo co piasek i to jest powód gnicia anubiaska. ja dla jednej roślinki czy nawet stu nie zamienił bym piachu na żwir i nie zaminił bym na widok kopiących w nim pysuaków, niestety nie idzie czasami wszystkiego pogodzić, po drugie, możesz anubiasa wyiągnać z piasku, położyć na kamieniu, drugim kamieniem przycisnąć korzenie a trzecim zakryć korzenie,
Pan Pyszczak Opublikowano 22 Października 2008 Autor #28 Opublikowano 22 Października 2008 mutra to ma sens.. musze tylko jakis chyba plaski maly lupek kombinowac,albo probowac rozbic z wiekszego... yaro, ale ja tez nie zamienie juz zwirku na piach. Zwir to byla wpadka moja nieprzemyslana na poczatku. Teraz jest piasek i tak zostanie. Rzeczywiscie widok kopiacych pyszczakow jest super. Tylko jak mi przekopia pol akwarium,a ja przy robieniu porzadku wygladze im powierzchnie to sa tak agresywne,ze lepiej nie podchodzic:)
Pan Pyszczak Opublikowano 22 Października 2008 Autor #29 Opublikowano 22 Października 2008 mutra to ma sens.. musze tylko jakis chyba plaski maly lupek kombinowac,albo probowac rozbic z wiekszego... yaro, ale ja tez nie zamienie juz piachu na zwirek... Zwir to byla wpadka moja nieprzemyslana na poczatku. Teraz jest piasek i tak zostanie. Rzeczywiscie widok kopiacych pyszczakow jest super. Tylko jak mi przekopia pol akwarium,a ja przy robieniu porzadku wygladze im powierzchnie to sa tak agresywne,ze lepiej nie podchodzic:)
Rekomendowane odpowiedzi