Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest to waga nietuzinkowa, jednak możliwa do uniesienia przez grupę ludzi, jednak w montażu na miejscu jest więcej plusów niż w wnoszeniu całego akwarium do domu.

Opublikowano

Kolego... faktycznie 250 łatwo nie będzie,...

U mnie 200x70x60 wnosiliśmy na 7 piętro w 6 chłopa (na przejściach itd trzymaliśmy je w 2 osoby) i daliśmy radę.... a jak jeszcze przez balkon itd to tylko sobie przygotujcie 2 deski na których wciągniecie je na górę.... nie ma co tragizować....

A na grubości szyby nie oszczędzaj... to 250cm....

Opublikowano

Twardziele z Was :) (7 pietro) . Ja swoje 210x50x65 ledwo na pierwsze pietro wciągnąłem ( 4 osoby ) , z tym , ze problemem była wąska i z ciasnymi nawrotami klatka schodowa . No i akwa jest obłozone dookoła kamieniem ozdobnym , który tez pewnie cos tam waży .

Opublikowano

A zapomniałem.. winda była oczywiście ;D

Co nie zmienia faktu, że łatwo nie było... ale na prawdę nie ma co tragizować... zwłaszcza, że jest ten balkon... kładziesz 2 deski, stawiasz akwarium i wciągasz je opierając ciężar o barierkę... pozniej dechy do góry, znowu wciągamy... i w dół i mamy je w pokoju... w 2 osoby do zrobienia.. w 3 luksusowo....

Opublikowano

625L to wychodzi? No to skoro my 840L byliśmy wstanie we dwóch utrzymać to tym bardziej z 625L chłopaki dadzą radę... Jedna podstawowa kwestia.. zainwestować 5pln w rękawiczki z gumą...

Problem w kawarium nie polega na jego ciężaże bo to nie problem.. ale w tym że ma 2,5m długości i jest ze szkłą.. czyli jakiekolwiek dotknięcie i mamy po akwarium....

Dla świętego spokoju bądzcie we 4 osoby i nie będzie najmniejszych problemów.. tylko rękawiczki plus dechy i problem z głowy... jak nie musisz iść klatką schodową to nie idź... bo tam najłatwiej o skuchę...

P.S: przez wypadek ufartoliło mi się i nie musiałem przeprowadzać po raz kolejny makoka na nowe mieszkanie ;]

Opublikowano

więc po co kombinować jezeli jest możliwość sklejenia na miejscu?

chyba ze są jakieś przeciwskazania o których nie mówiliśmy.

Opublikowano
czyli jakiekolwiek dotknięcie i mamy po akwarium....
i to jest poważny problem, bo wbrew pozorom przy transporcie klatką schodową bardzo cieżko tego uniknąć.

Co do klejenia na miejscu - za 250x50x50 we wrocku życzą sobie 600zł+dojazd

Opublikowano

zbieram info o zbiorniku i większość robi je z 12mm szyby i trzy wzmocnienia czy to wystarczy i czytałem coś o dzielonym dnie o co chodzi.

625L to wychodzi? No to skoro my 840L byliśmy wstanie we dwóch utrzymać to tym bardziej z 625L chłopaki dadzą radę... Jedna podstawowa kwestia.. zainwestować 5pln w rękawiczki z gumą...

chyba się zdecyduję na 250x60x60 więc będzie 900l