Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

800 zł omg drogasno heh ale sie nie dziwie licz gdzies z 600 zł za m^3 szafki przynajmniej my tak liczymy kuchnie i inne komody

mysle ze szafka jest elementem akwa na którym mozna wiele zaoszczedzic

policz koszta transportu z białegostoku to ci zrobie taka :)

Opublikowano

za moją szafkę jak narazie jeszcze bez blatu to juz teraz dałem około 1100zł tylko że akurat nie szczędziłem na materiale

Opublikowano
za moją szafkę jak narazie jeszcze bez blatu to juz teraz dałem około 1100zł tylko że akurat nie szczędziłem na materiale

za moją szafkę razem z blatem dałem jak na razie około 190 zł tylko że akurat szczędziłem na materiale :mrgreen:

Opublikowano

Z debu ha ! MDF, bez blatu kuchennego, licza sobie jak za zboze, ja szukam raczej pszenzyta :P

Nie chce oszczedzac, ale wydatek rzedu 1k zl na podstawe pod akwa to przesada...

Mysle ze pojde droga mutry pospawam stelaz obloze go ladnym laminowanym drewnem i bedzie ok...

Opublikowano
poziom musi być, a nie że lekko ucieka w prawo, bo jak za daleko ucieknie to ...

Znowu , bez przesady:)

Poziom powinien być , ale przy dł. 150cm , jeśli te 3-5mm Ci schodzi na całej płaszczyźnie to nie tragedia:)

U mnie 450l , miało przechył ok 1cm , i przez 2 lata nic się nie stało , szafka też nawet o mm się nie odkształciła , a był to gotowiec , nie moja robota.

Tak więc do doskonałości trzeba dążyć , ale....nikt nie jest doskonały :mrgreen:

Pewnie tak jak piszesz - "powinien" - budowali kiedyś bloki. Mówi młody robotnik do majstra : ...poziom musi być? - Majster odpowiada - ... yyyyyy, powinien być, ale ... :lol::lol::lol:

Nie chodzi mi o to, czy coś się może stać podczas przechyłu, tylko że jeżeli dążymy do poziomu i pionu to tak musi być, ...a że lekko ucieka... to inna sprawa... - każdemu coś ucieka.

Opublikowano

Słuchaj coś nie tak CI z obliczeniami wychodzi.. albo zmień firmę po prostu...

Ja za materiał na swoją szafkę dałem z 400zika bez stelaża ofcourse ale a) kolor venge był droższy B) to świnoujście więc z założenia x2...

Na prawde nie rozumiem po co ten blat kuchenny.. przecież 2xmdf po 18mm typowo daje radę. Mało tego dogadaj się z firmą by Ci tą płyte po kosztach sprzedała BO NIE WAŻNY KOLOR więc z czegoś co im zostało więc mogą tanio policzyć...

JA widzę to tak.. jak musisz wydać 500pln więcej na MDF by mieć więcej przegród + blaty kuchenne to ja wolę pospawać za te 500pln super stelaż i go sobie obudować MDF.. koszta te same a stabuilbnośćszafki nieporównywalna... I można poźniej cokolwiek do akwa wkłądać nie stresując się, że nam wagę podniesie...