Skocz do zawartości

450l - 150x50x60h filtr wewnetrzny...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :)

pytanko tylko odnosnie filtra wew... za 2 tyg. zmieniam akwa z 240standard (12040x50)

na 450l (150x50x60)i moj szucik juz by nie dal rady..wiec pytanko do was .. jaka glowica wew ? o zew sie nie boje...mam wypas :wink:

Opublikowano

jeśli to ma być głowica a nie Weipro :wink::mrgreen:

to do takiego akwa to bym wsadził z Hanena PH802 nazywany w niektórych sklepach po nowemu Aquq Cleaner 70 masz 1600 l/h regulowany kierunek przepływu prawo/lewo regulowaną siłe przepływu łącznie z biegiem wstecznym niewielki rozmiary możliwość podlaczenia oryginalnej przystawki filtrującej która po tuningu - zmianie medium filtracyjnego spisuje się bdb lub mozna podczepić gabki itp

Opublikowano

Ja taki sam zbiornik filtruję pompa do oczek wodnych 9j.w.) Kaskada 2000 i oryginalnym filtrem , który znajduje się w kpl.

Problem jest taki , ze spośród 4 filtrów jakie posiadam dwa przyszły już uszkodzone. Na szczęście producent zapewnia gwarancję door to door za pośrednictwem kuriera i praktycznie jak wysyłasz filtr w poniedziałek to środa , najpóźniej czwartek jest u Ciebie z powrotem .

Ale niesmak pozostaje . Na szczęście jak już fitr ruszy wynagradza to super stabilnym i mocnym przepływem oraz cichą pracą .

Może mały przykład - przed wyjazdem na 14 dniowy urlop czyszczenie i podmianka wody . PO powrocie okazało się , ze podmiana była na tyle skuteczna , że wszystkie glony straciły chę do życia i odpadłu od tła i kamieni , zostały ściągnięte przez owy filtr , który pracował jak gdyby nigdy nic a co najlepsze - gąbka ważyła chyba ze 3kg :) (tyle syfu naściągał ) .

Opublikowano
Hehe ja również byłbym za AT203 plus pianka :) Kiedyś chyba Sision polecił mi ten sprzęt i jestem baaardzo zadowolony:)

Mozliwe, bo ja go zawsze polecam. Mam ten sprzęt już trochę czasu i nie zmieniłbym go na nic innego. Miałem parę firm w zbiornikach i tylko Atman w 100% mnie nie zawiódł (mam też kubełek i grzałki :wink: aha, nawet taki mały wew do kotnika :twisted: )