Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakaś moda na zmiany sie zrobiła :). Ja też zmieniam obsadę, ale po 3 latach obserwacji tej pierwszej. Zmiana jednak nie była podyktowana tym że wszystko juz wiem o tych rybach, ale faktem, że niestety największa frajde sprawia mi tworzenie nowego baniaka, a na kolejne nie mam już miejsca. Kiedyś, jak postawie dom, i zrobie rybarium, to co kilka miesięcy bede przerabiał jakiś baniak, ale że będe ich miał 10, to pełny cykl zajmie mi parę lat :D

Kot.

Opublikowano

Idealnie takiej samej diety nie mają, ale różnice nie są jakieś dyskwalifikujące. Miałem kiedyś hongi i dieta z dodatkiem mięsa służyła im całkiem nieźle.

Opublikowano

Nie wiem czy tak jest w przypadku wszystkich afr, ale moje Red Top Likoma zachwycają ubarwieniem dośc rzadko i mogłem to zaobserwowac jedynie do momentu kiedy "władzę" w zbiorniku objął parallelus. Jeśli sugerowałeś się pięknymi barwami afry Jalo ze zdjęcia Przezdy (opublikowanego na dniach w galerii), to weź pod uwagę, że nie zawsze ona będzie tak wyglądała jak w trakcie tarła co jest uwidocznione na tych zdjęciach. Poza tym samiczki również nie należą do wybitnie urodziwych...

Opublikowano

jednak zmian nie bedzie ! zostaja moi pupile.

dwie samice sauloska i jedna pani rdzawa juz inkubuja :D co prawda to pierwsza ich inkubacja wiec pewnie nic z tego nie bedzie...

yaro miales racje ...

szacuneczek :wink:

Opublikowano

A jednak :D ciężko pozbyć się swoich pupili, nie? ja teraz muszę redukować obsadę o jeden gatunek i ciężko mi z tym, ale muszę. Tak będzie dla nich lepiej.

Opublikowano
bardzo ciezko... wczoraj usiadlem przed akwa i jak zobaczylem te wypchane pyski przyszlych mamusiek to lezka mi sie zakrecila...

Widzisz, nie ma lekko. Pewnie niektórzy nas nie rozumieją i jakby tylko zechcieli, to ryby do kibelka i kupoujemy nowe, ładniejsze, a za miesiąc się zastanowię... Obecną obsadę mam ze dwa lata, może z 2,5 i nie wyobrażam sobie zmian :wink: mimo wszystko muszę oddać jeden gatunek, po prostu ma za ciasno.