Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no i znowu dylemat. Proponowane przez hariego Labidochromis sp. mbamba podoba mi się. Może w popłaczeniu z melanochromisem interuptusem .. a może wlasnie w połączeniu z petrotilapią proponowaną przez Mjunszajn ..... lab. sp. mbamba + petrotilapia?

Kot.

Opublikowano

Hmm ... Petrotilapia to jednak klocek Edek pisze że dorośnie do 17 cm zazwyczaj w stosunku do wymiaru Edka moje ryby przerastały o 2-3 cm jak będzie tak i tym razem to 19-20 cm rybsko to jednak stanowczo za wielkie stworzenie na twoje akwa. Sam nie wiem moje zebry też są określone u Edka jako 17-ki i rosną zastraszająco szybko. Spróbować możesz ja spróbowałem w mojej 375- tce. ;)

Opublikowano

No tak, to jednak stanowczo za duży stwór. Już kulfony moim zdaniem miały ciasno w mojej 300tce, pomimo 150cm długości. No i jak to mówią w języku language ... back to the drawing board. .... cóż mamy do wyboru ... acei i msobo (choć takie niepopularne w tym plebiscycie) mamy melanochromisa interruptus, mamy lab sp. mbamba, mamy .. no właśnie .. co jeszcze mamy ... :/ .. elongatus chewere ...

o .. właśnie coś znalazłem .. to może taki zestaw:

labidochromis sp. mbamba i metraclima sp. "membe deep"? http://www.bigskycichlids.com/Met_membe_deepx.htm o takie toto

teraz pozostaje tylko pytaie czy to się da gdzies kupić ... :/

Kot.

Opublikowano

hehe .. Danielku, troche mi się już kulfony opatrzyły. Teraz chcial bym coś zupełnie innego... coraz bardziej podoba mi sie moja ostatnia konfiguracja.

Hari, ty kiedys miałes labido sp. mbamba. Masz je jeszcze? albo moze wiesz gdzie je zdobyć?

Metraclime sp mbembe deep miał niejaki antoniusz z klubu. Znalazłem jego zdjęcie w galreii. Ciekawe czy to jest zdobuywalne w Polsce.

ewentualnie jak bym któregoś nie mógl zdobyć to ten interruptus mi pozostaje.... jeśli Pawlak go ma. Jesli wkrótce nie znajdę sobie obsady to się wściekne.

Kot.

Opublikowano
a to co jest w galerii zoobtanica 2008 "zair gold" czy jakoś tak? i do tego coś niebieskiego?

Wlasnie nei wiem skad ten zair imo to Ps. zebra gold, o czym juz w galerii pisano.

Ciekawa ryba.. Z Acei moglo by byc ciekawie.

Opublikowano

No wlasnie zebra z zoo botanica podobno jest dosc rzadka, wiec automatycznie staje sie dobrym wyborem, przynajmniej tak mi sie wydaje.

Metraclime sp mbembe deep to jak dla mnie takie wyblakle msobo, ale wbrew temu co mowilem we wroclawiu ze msobo mnie nie przekonuje itp, to ten okaz, ktory jest w galerii. wlasnie z targow od malawiana, jest swietny, taki posredni pomiedzy wiekszoscia msobo i mbembe deep. Moze i msobo oklepane, ale jak żona chce kolorowo, to tak bedzie a prezesowi pozostanie niespotykana zebra, no chyba ze i ta zebra rosnie tak jak pisze harisimi, to wtedy trzeba szukac dalej:)

Opublikowano

musze wam powiedzieć że coraz bardziej zastanawiam sie nad pierwotną propozycją ... msobo i acei .... ale żeby nie bylo tak pospolicie to zapolowac na odłów? :D

Kot.

Opublikowano

Kocie, po co odlow.. Zeby nie bylo pospolicie wstaw zameczek, to by bylo cos - zaden z klubowiczow pewnie takiego nie ma, prezes mialby orginal :twisted:

IMO popoluj na acei Ngara(zawsze jakas odmniana) a msobo to bedzie ciezka sprawa, malo ich - ciezko dostac.