Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale ja przestawilem tylko pare kamykow,a mam ich bardzo duzo. To byla zmiana 10% aranzacji w jednym rogu...

To jest w sypialni wchodze tam dosc czesto, pare razy na godzine jak jestem w domu i zawsze gdy mnie widza podplywaly do szyby nawet sie ladnie ustawialy i patrzyly na mnie ;-) smiesznie to wygladalo,a teraz tylko oko wystawiaja z tych swoich kryjowek i nic pozatym :-/

Moze to samo minie. Ale przestraszylem sie dosc mocno...

Opublikowano
a nie masz za jasno?

albo akwa nie stoi w miejscu gdzie jest trakt pieszy?

To raczej nie powinno mieć znaczenia:)

Moim zdaniem , to przemeblowanie dało taki efekt.

Opublikowano

powiem ci ze moje tez jak podrosly to sie zrobily plochliwe,

jak szybko podejdziesz do akwa to sie schowaja w grotach ale po chwili wyplywaja

wyjatkie sa poranki i wieczory kiedy je karmie - wtedy chetnie odgryzly by mi reke :-)

Najfajniejsze jest to ze potrafia w jedna mala grotke wcisnac 4 dorosle Acei i 2 saulosi

zamiast wybrac sobie inna grote :mrgreen:

Opublikowano

U mnie baniaczek stał w miejscu gdzie ciągle jest ruch , gra telewizor , lub inne graidło, światła było dużo ,

bo lubię jasność , a ryby śmigały po całym akwarium nie zwracając na nikogo uwagi:)

A gdy ktoś podszedł do baniaczka to podpływały do niego:)

Dopiero gdy sprzedawałem rybska , kila razy w tygodniu odławiałem je , stały się płochliwe, ale chyba przeczuwały , że mają być łowione i uciekały gdzie tylko mogły.

Tak więc IHMO więcej zamieszanie robi przemeblowanie w akwarium , niż światło , czy ruch ludzi :D

Opublikowano

Chyba wszystko powoli wraca do normy. Sauloski coraz wiecej wychodza z grot i czesciej plywaja. Widze tez,ze coraz czesciej pojawiaja sie u nich zachowania terytorialne. Dokupilem 6 sztuk mlodziezy. Akutalnie jest 16 i czekam na wybarwienie i redukcje :)

Wkleje fotki jezeli chcecie.

Pozdr:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hmm w akwa 240l. 2x30 i to jeszcze ze zwyklymi swietlowkami??? to pewnie za jasno!!! mialem podobnie z tanganiką po zmianie oswietlania na 1x30 po ok 7 dniach wrocilo wszystko do normy.

pozdrawiam

Opublikowano
hmm w akwa 240l. 2x30 i to jeszcze ze zwyklymi swietlowkami??? to pewnie za jasno!!! mialem podobnie z tanganiką po zmianie oswietlania na 1x30 po ok 7 dniach wrocilo wszystko do normy.

pozdrawiam

2x30 do 240l za jasno? A ja wlasnie mam zamiar wpakowac 4x39W T5 do 500l. Czy ryby mi czasem nie oslepną? Nie będzie to za wiele? Dzieki za info

Opublikowano
hmm w akwa 240l. 2x30 i to jeszcze ze zwyklymi swietlowkami??? to pewnie za jasno!!!

pozdrawiam

Bartex bez urazy , ale chyba nie wiesz jakie warunki panuję w Jeziorze :mrgreen:

Po raz n-ty piszę , że ilość światła nie ma znaczenia!

W akwarium nigdy (no chyba , że przy takim litrażu wsadzisz HQI 400W) nie uzyskasz tyle światła co w naturze, więc nie pisz proszę , że 60W to za dużo :D