Pan Pyszczak Opublikowano 10 Września 2008 Autor #11 Opublikowano 10 Września 2008 Ale ja przestawilem tylko pare kamykow,a mam ich bardzo duzo. To byla zmiana 10% aranzacji w jednym rogu... To jest w sypialni wchodze tam dosc czesto, pare razy na godzine jak jestem w domu i zawsze gdy mnie widza podplywaly do szyby nawet sie ladnie ustawialy i patrzyly na mnie ;-) smiesznie to wygladalo,a teraz tylko oko wystawiaja z tych swoich kryjowek i nic pozatym :-/ Moze to samo minie. Ale przestraszylem sie dosc mocno...
danielj Opublikowano 10 Września 2008 #12 Opublikowano 10 Września 2008 a nie masz za jasno? albo akwa nie stoi w miejscu gdzie jest trakt pieszy? To raczej nie powinno mieć znaczenia:) Moim zdaniem , to przemeblowanie dało taki efekt.
smithpl Opublikowano 10 Września 2008 #13 Opublikowano 10 Września 2008 powiem ci ze moje tez jak podrosly to sie zrobily plochliwe, jak szybko podejdziesz do akwa to sie schowaja w grotach ale po chwili wyplywaja wyjatkie sa poranki i wieczory kiedy je karmie - wtedy chetnie odgryzly by mi reke :-) Najfajniejsze jest to ze potrafia w jedna mala grotke wcisnac 4 dorosle Acei i 2 saulosi zamiast wybrac sobie inna grote
danielj Opublikowano 11 Września 2008 #14 Opublikowano 11 Września 2008 U mnie baniaczek stał w miejscu gdzie ciągle jest ruch , gra telewizor , lub inne graidło, światła było dużo , bo lubię jasność , a ryby śmigały po całym akwarium nie zwracając na nikogo uwagi:) A gdy ktoś podszedł do baniaczka to podpływały do niego:) Dopiero gdy sprzedawałem rybska , kila razy w tygodniu odławiałem je , stały się płochliwe, ale chyba przeczuwały , że mają być łowione i uciekały gdzie tylko mogły. Tak więc IHMO więcej zamieszanie robi przemeblowanie w akwarium , niż światło , czy ruch ludzi
Pan Pyszczak Opublikowano 12 Września 2008 Autor #15 Opublikowano 12 Września 2008 Chyba wszystko powoli wraca do normy. Sauloski coraz wiecej wychodza z grot i czesciej plywaja. Widze tez,ze coraz czesciej pojawiaja sie u nich zachowania terytorialne. Dokupilem 6 sztuk mlodziezy. Akutalnie jest 16 i czekam na wybarwienie i redukcje Wkleje fotki jezeli chcecie. Pozdr:)
smithpl Opublikowano 12 Września 2008 #16 Opublikowano 12 Września 2008 obys sie doczekal, ja swoje tez kupilem aby sie redukowaly i ... zostalo tyle co bylo jak przywiozlem + mlode :-) no i mam 7 + 7 - dwa gatunki
Pan Pyszczak Opublikowano 13 Września 2008 Autor #17 Opublikowano 13 Września 2008 a ile masz samcow? Bo ja docelowo chce zostawic 3, reszte moge oddac znajomemu do sklepu.
bartex Opublikowano 24 Września 2008 #18 Opublikowano 24 Września 2008 hmm w akwa 240l. 2x30 i to jeszcze ze zwyklymi swietlowkami??? to pewnie za jasno!!! mialem podobnie z tanganiką po zmianie oswietlania na 1x30 po ok 7 dniach wrocilo wszystko do normy. pozdrawiam
wojtass Opublikowano 24 Września 2008 #19 Opublikowano 24 Września 2008 hmm w akwa 240l. 2x30 i to jeszcze ze zwyklymi swietlowkami??? to pewnie za jasno!!! mialem podobnie z tanganiką po zmianie oswietlania na 1x30 po ok 7 dniach wrocilo wszystko do normy. pozdrawiam 2x30 do 240l za jasno? A ja wlasnie mam zamiar wpakowac 4x39W T5 do 500l. Czy ryby mi czasem nie oslepną? Nie będzie to za wiele? Dzieki za info
danielj Opublikowano 25 Września 2008 #20 Opublikowano 25 Września 2008 hmm w akwa 240l. 2x30 i to jeszcze ze zwyklymi swietlowkami??? to pewnie za jasno!!! pozdrawiam Bartex bez urazy , ale chyba nie wiesz jakie warunki panuję w Jeziorze Po raz n-ty piszę , że ilość światła nie ma znaczenia! W akwarium nigdy (no chyba , że przy takim litrażu wsadzisz HQI 400W) nie uzyskasz tyle światła co w naturze, więc nie pisz proszę , że 60W to za dużo
Rekomendowane odpowiedzi