Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie do końca zrozumiałeś o czym pisał Snocho ;) . Wciskasz tylko pierwszego dnia, po odpaleniu sprzętu. Urządzenie zapamiętuje kiedy zostało zapalone i zgaszone, więc w następne dni zrobi to automatycznie :) .

Opublikowano

Snocho , a ten ściemniacz chodzi pod każdym statecznikiem , czy tylko dedykowanym?

Ile stateczników można podpiąć pod niego?

Czy można podpiąć HQI , czy tylko świetlówki?

Opublikowano

Do regulacji ręcznej jest pokrętło, co z resztą widać na focie. Tak, jak pisze Mat - po pierwszym dniu już wszystko automat.

Są wejścia na dwie belki, ale jak ktoś chce więcej to pewnie można zastosować przejściówkę Y i rozdzielić na więcej. Czy jest dedykowane? Z lamp Akva Stabila, z którymi może Sunriser współpracować wychodzi dodatkowy kabel, który wtyka się do kontrolera - taki ze mnie elektronik, że muszę pisać 'obrazowo; :) Sama wtyczka wydaje się być standardowa, identyczna, albo prawie identyczna jak od słuchawek. Więc pewnie dałoby się dostosować każdą belkę z elektronicznym statecznikiem.

Opublikowano

no i tu zaczynają się schody...

Akva Stabil nie jest popularnym producentem, zwłaszcza w PL. Ja kupowałem bezpośrednio od producenta, ale opłacało się dopiero, jak zamówiłem akwarium + pokrywę alu (świetna!) + belki oświetleniowe + wspomniany ściemniacz. Przesyłki z Danii (a tam jest producent) są bardzo drogie, więc trzeba zamówić sporo. Widziałem jednak pełne oferty Akva Stabila w angielskich sklepach on-line, więc może tam trzeba poszukać.

Opublikowano
Z lamp Akva Stabila, z którymi może Sunriser współpracować wychodzi dodatkowy kabel, który wtyka się do kontrolera - taki ze mnie elektronik, że muszę pisać 'obrazowo; :) Sama wtyczka wydaje się być standardowa, identyczna, albo prawie identyczna jak od słuchawek. Więc pewnie dałoby się dostosować każdą belkę z elektronicznym statecznikiem.

Skoro wychodzi jeszcze jeden kabel,to wg.mnie jest to statecznik ściemnialny,a nie zwykły elektroniczny :|

Opublikowano
Więc pewnie dałoby się dostosować każdą belkę z elektronicznym statecznikiem
no to ja chce takie coś. Gdzie to można kupić?

Nie pod każdym elektronicznym statecznikiem:)

Pod każdym ściemnialnym:)

A to jest różnica i w cenie i w wykonaniu :mrgreen:

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.