Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poschizowałam się i wyszyściłam zanim to napisałeś:P ale powiem tak, że to jest jakieś strasznie dziwne. Jak patrzę przez przednią to wszystko wydaję się być ok, a jak przez boczną to jest zielona poświata tak jakby coś odbijało się na szybach, tyle, że nie ma co. Nawet glona jeszcze nie ma na kamieniach.

Opublikowano

a nie masz zielonch mebli , scian? to ci moze robic poswiate :-) serio

Mniej stresu, woda zawsze moze miec delikatne zabarwienie, zalezy od koloru tla, swietlowek, itp itd.

Kupuj rybki ... :-D

Opublikowano

Wybieram się z synem w weekend (jeszcze nie wiem jutro, albo pojutrze w zależności od pogody) na wycieczkę do Wisły to mogę wziąść ze sobą swoje testy i porównać wyniki. Bez 100% pewności, że woda jest ok ja bym rybek do akwarium nie wpuszczał. Z drugiej strony jeśli nie będzie to cała obsada, jak już ktoś wyżej tu pisał, to powinno być bezpieczne. Jesli jesteś zainteresowana pomocą - daj znać na PW.

ps. mam nadzieję, że Ustroń to ten górski, a nie Ustronie Morskie ;))

Opublikowano

No właśnie nie mam nic zielonego w pokoju, bo nie nawidzę tego koloru :P, ale w akwarium chyba będę musiała polubić hehe. Strasznie boję się kupować heh, ale zajdę dziś po tą wodę z zoologicznego, zbadam zobaczę czy są lewe testy czy co i zobaczymy:) Napiszę później wyniki z zoologa. A jak myślicie palić światło?

Wysłałam Ci wiadomość na pw, ale nie wiem czy doszła, bo mam w do wysłania. Może jakiś numer gg? To jest mój 8136658

Opublikowano
Mam nadzieję, że nic się nie stanie, że ta pompka jest pod akwarium, ale nie mam jej gdzie umieścić.

Co do pompki pod akwa, załóż na wężyk zawór zwrotny - kosztuje 5zł a zapobiegnie zassaniu wody z akwarium w razie co.

Opublikowano

Wzięłam trochę wody z zoologa i wyszło NH3=0, NO2=0, NO3=50, więc test na NO3 na pewno dobry tylko jak z resztą... Tyle, że w takim wypadku cykl u mnie nie rusza. Nie pomógł kurczak, nie pomagają gupiki. Jak go mogę rozruszać jakimś pewnym sposobem? Bo wolałabym wpuścić pyszczaki do dojrzałego akwarium niż się potem stresować skokami parametrów

Opublikowano
Wzięłam trochę wody z zoologa i wyszło NH3=0, NO2=0, NO3=50, więc test na NO3 na pewno dobry tylko jak z resztą... Tyle, że w takim wypadku cykl u mnie nie rusza. Nie pomógł kurczak, nie pomagają gupiki. Jak go mogę rozruszać jakimś pewnym sposobem? Bo wolałabym wpuścić pyszczaki do dojrzałego akwarium niż się potem stresować skokami parametrów

Co mamy rozumeć przez wzięcie wody z zoologa? do sprawdzenia czy testy dobre tak?