Skocz do zawartości

130x35(50) bardzo nietypowa pokrywa - jakie oswietlenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro już robisz niestandardową pokrywę, to może warto rozważyć umieszczenie świetlówek na jakiś prowadnicach :?: Jak wszystko będzie gotowe, to ustawisz sobie je, tak, żeby optymalnie oświetlał zbiornik...

Opublikowano

Polecam popytać blacharzy samochodowych. Znajomy Zapłacił stosunkowo bardzo niewielkie pieniądze, a efekt był na prawdę niezły. Mając "skorupę" przymocowanie w niej "wnętrzności" to już niewielki problem.

Jeśli wolisz od razu gotowy produkt, to jest masa producentów pokryw. Żeby nie robić reklamy żadnemu z nich, polecam google ;) .

Opublikowano
po 1 zobaczysz ze bedzie OK

po 2 nie ma szans by bylo inaczej, dziura jzu dawno zrobiona itd

po 3 zamiast akwa mialy byc luksfery by do drugiego pomieszczenia wpadalo swiatla troszke, ale akwarium jednak jest ladniejsze i fajniejsze ;)

czekam na porady z pokrywa bo to wsumie jzu jeden z ostatnich problemow ;)

NO to ja poprę czestera i Ci namieszam: a nie myślałeś, o zrobieniu częściowego tła, np. do połowy długości akwa? Myślę, że wyglądałoby fantastiko, a miałbyś 'the best of the both worlds' :) Ewentualnie zrobić moduły, które imitować będą pęknięcia w skale i to dać na tył - miałbyś wtedy częściową przezierność akwa i częściowo tło. :D

Opublikowano

Jakiekolwiek tło w zbiorniku, który ma być oglądany z 2 stron mija się z celem... Postawcie sobie przy przedniej szybie wielkiego, zasłaniającego pół akwa kamlota, to odechce się Wam patrzenia ;) . A 50cm to zdecydowanie za mało, żeby przedzielić to na pół... Odejmijcie sobie od tych 50cm powiedzmy 10 (jak taka 10 cm skała będzie wyglądała :?: ;) )to zostanie 20cm z obu stron... zero głębi, zero klimatu ;) . Chyba, ze to ja źle coś zrozumiałem, ale wybaczcie, widocznie brakuje mi wyobraźni ;) .

Opublikowano

nikt nie mowil ze bedzie latwo :P

akwa jak pisalem wyzej sluzy jako duzy luksfer :D

planuje dac duzo kamieni by to nie bylo tylko szklo z woda i rybami bo to miaj sie z celem i nie wygladalo by fajnie

a jak z oswietleniem?

2x 54W bedzie OK?

wychodzi 0,3W/L wiec chyba powinno byc ok

prosil bym was tylko o polecenie swietlowek :)

kamienie czarne + maingano + yellow

i ma to super wygladac :D

Opublikowano

czekaj czekaj..bo cos sie tu mija z prawda....malawi bez glonika? to sluchaj dlaczego ci zalezy na malawi w dwustronnym zbiorniku ? moze lepiej wpusc jakies zyworodki? albo zrob holendra z lawica neonek lub hokejowek....klienci beda widzieli "tylko akwarium",nie beda obserwowac zachowac mbuny...