Skocz do zawartości

Parametry mojej kranówki i wody w akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wrzuć gupika - i to jako herezja, bo jestem przeciwny starterom - ale gdy padnie w ciągu pierwszego dnia to tylko potwierdzi moje domysły.

A pytanko - czy woda w twoim akwarium ma jakiś zapach?

Opublikowano

sluchajcie mi cos tu u koteczka wogle nie pasuje. zero nitryfikacji ,azotyny sie nie przekszatalcaja w azotany, cykl wogole nie rusza...

to nie problem jest w testach.. Yaro ja mam zooleka i jestem bardzo zadowolony z niego i kazdemu polece,,, a kurczaka Daniel polecil ..chodzi tylko o pozywke dla bakterii, a czy to bedzie kurczak,mrozonka czy mysza :D to wszystko jedno :D

koteczek wez jakas zasyfiona gabke od znajomego akwarysty i wyplucz ja w swoim akwa..

skoro mowisz ze lejesz nitrivec i nic sie nie robi to ja juz nie wiem...moze daj bactozym ? ja na tym wlasnie startowalem akwaria...chociaz nie wiem jaka to roznica poza tym ze to w plynie a to w tabletkach..

Opublikowano

W środę kupię test na NH3, bo wcześniej nie mam możliwości niestety. Ani możliwości przepłukania u kogoś gąbki:( Jaki woda ma zapach? Hmm taki jak zawsze miałam jakby rybki już pływały:) Nitrivec lałam przez 10 dni, bo już się skończył. Zobaczymy co pokaże test na NH3 i się odezwę, a jutro jeszcze raz spróbuję zbadać NO2 i NO3. Jakby ktoś miał pomysł co z tym robić to jestem otwarta:)

Opublikowano

Kupiłam test na NH3. Wyniki na dzień dzisiejszy:

NH3 = 0

No2 = 0

NO3 = 0

Już nie wiem co myśleć o tych parametrach. Kurczak była tam chyba tydzień, wyjęłam go, a dziś wpuściłam 4 gupiki. Poradźcie coś proszę