Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z kolegów mógłby podpowiedzieć jakiś dobry sklep akwarystyczny (szczególnie malawi i morszczyzna) w Poznaniu, za kilka dni się wybieram i chciałbym odwiedzić. Nie chodzi mi o kompetencje sprzedawców a o zaopatrzenie i to zarówno żywe jak i sprzętowe. Będę wdzięczny za jakiś adres i kilka słów opinii.

Opublikowano

witam jak na poznanskie realia i po mojemu to bedzie tak:

ryby-malawi i tanga ul.Dabrowskiego

niedaleko bo na Romka Strzalkowskiego(przecznica Dabrowskiego)

i osiedle Wladyslawa Lokietka sklep tropheus

zaznaczam jeszcze raz jak na poznanska pipidowe akwarystyczna

jesli o morszczyzne chodzi to nie bylem ale reklamuja sie dosc czesto aqua mediic, bogucin kolo poznania ul helikopterowa ponoc maja wg. reklamy ryby ukwialy skoruoiaki korale miekkie i twarde gabki strzykwy jezowce rozgwiazdy ...i wiele innych

jesli sprzet to ja kozystam ze sklepu na ulicy Kilinskiego maly raczej wybor ale na zamowienie mi sciagaja ( chyba najtanszy stacjonarny sklep w miescie )

jesli szukasz czegos konkretnego to napisz moze ktos to widzial ,bo latac po tym miescie i szukac na slepo to masakra

pozdrawiam siwy1973

Opublikowano

balistar- to na Romka Strzalkowskiego jesli mni juz pamiec nie zawodzi prowadzi mlody gosc ma troszke wiedzy (Wojtek)

co do tych 3 ww slepow zmalawi i tanga jak to zoologikach czasem gesto a czasem nie

rybska z tych sklepow nie padaly przynajmniej mi ( ani jednej straty)

jesli o sprzet chodzi to moze cus na Dabrowskiego trzeba wejsc w podworko nazwa Zooland najlepiej pytac o Kube

Opublikowano

Wielkie dzięki - nie nastawiam się na nic konkretnego - wszystko i tak idzie kupić w sieci. Chodziło mi bardziej o odwiedzenie jakiegoś poznańskiego zoologa i trafienie na może jakąś okazję :)

Opublikowano

Smolen to bylo cos przez bardzo duze CCCCCCCCCCC

na tamte czasy super mial krokopodobne stwory, weze ,zolwie ,czego nie mial :?:

a i dzisiaj nie1 sklep moglby sie wzorowac na tym co stworzyl Pan Smolen

jesli o okazje chodzi to moze na Strzalkowskiego bo ponoc sie bedzie likwidowal (sprzet raczej nie ale moze rybki)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

i co Cezarix udalo sie cos okazyjnie dostac

co sam sadzisz o tych sklepach, jestem ciekaw sadu kogos z zewnatrz :?:

Opublikowano

No niestety doradzić to niewiele. Z racji braku czasu na wbijanie się w centrum odwiedziłem tylko Aqua Medic w Bogucinie. Na tym forum ciężko go polecić bo to sklep wyłącznie z morszczyzną - ja kupiłem trochę żywej skały i parę ślimaków Tectus sp. Więc jeśli chodzi o "życie" to nie do malawki - ale jeśli chodzi o sprzęt - to z racji wiadomej mają pełen wybór np. pomp AM, używanych przez wielu z Was (również przeze mnie) filtry, grzałki itp. a ponieważ w "zwykłych" sklepach trzeba na wybraną pompę trochę poczekać (w internecie również) jest to dobre miejsce jak ktoś potrzebuje już / teraz, albo po prostu chce pompy dotknąć i zobaczyć czy się np. w sumpie zmieści.

• 4 tygodnie później...