Nowik892 Opublikowano 31 Lipca 2008 #1 Opublikowano 31 Lipca 2008 Poniewaz musze uzupelnic troche obsade saulosi(zostalo mi 4 sztuki ktore sa w swietnej formie, wiec te juz nie padna na pewno), wiec mam w zwiazku z tym takie pytanko: Ryby wpuscilem poltora miesiaca temu, i mam teraz w akwa jednego juz dosc intensywnie wybarwiajacego sie samca i chyba 3 samice, wlasnie chyba, czy jest mozliwe, ze jakis samiec jeszcze sie nie zaczal wybarwiac?? Dodam tylko, ze jedna samica ma doslownie musnieta koncowke pletwy grzbietowej ciemnym kolorem(ale to chyba nie oznaka tego ze to samiec)
yaro Opublikowano 31 Lipca 2008 #2 Opublikowano 31 Lipca 2008 niestety przy młodych rybkach może być właśnie chyba. Może się zdarzyć ze za kilka miechów może się ujawnić kolejny.
Nowik892 Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor #3 Opublikowano 31 Lipca 2008 To jeszcze poczekam z miesiac, moze dwa i najwyzej wtedy uzupelnie obsade, albo zostawie taka bo w koncu mam z nimi hongi, wiec samiec saulosi i 2 samce hongi beda moze lepszym wyjsciem, a moze bede w ogole musial wymienic saulosi na cos innego(bo z hongi nie zrezygnuje, sa za piekne;). Pozyjemy, zobaczymy.
slawek gorol Opublikowano 31 Lipca 2008 #4 Opublikowano 31 Lipca 2008 moje samiczki (juz nie takie male) tez maja koncowke pletwy czarna..pletwa nic nie znaczy....takze samiczkom potrafia wyjsc szare paski na zoltym cialku
meth Opublikowano 4 Listopada 2008 #5 Opublikowano 4 Listopada 2008 No to jako uzupełnienie tematu i ciekawostkę podam starsze fotki samiczki kisora http://www.um-um.pl/malawi/details.php?image_id=6010&mode=search&sessionid=2d52622e4b6abc8282b178bc5543d7d1 http://www.um-um.pl/malawi/details.php?image_id=6003&mode=search&sessionid=2d52622e4b6abc8282b178bc5543d7d1 I co wy na to? Jakbym miał taką samice w akwa, stawiałbym na stuprocentowego wybarwiającego się samca
Rekomendowane odpowiedzi