slawek gorol Opublikowano 31 Lipca 2008 #11 Opublikowano 31 Lipca 2008 Wypelnienie kubla nie ma nic wspolnego z zapowietrzeniem wirnika. to powietrze rozbijajace sie o lopatki powoduje halas
mutra Opublikowano 31 Lipca 2008 #12 Opublikowano 31 Lipca 2008 trzepanie ma na celu usunięcie poweitrza ktore zalega w wypelnieniu kubła, trzeba potrzasnac troche, poczekac, znowu delikatnie potrzasnac, aha, w jak masz szafkę otwartą to słyszysz jak pracuje filtr to chrapolenie szafka jest otwarta, filtra nie slychac -tylko szum wody w wezach
malawi20008 Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor #13 Opublikowano 31 Lipca 2008 dzięki panowie za pomoc, powiedzmy, że już jest prawie idealnie
siwex4 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 #14 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Moja 205 cały czas terkoli i też zachodzę co się dzieje. Pracuje 3 dobę. Na pewno jest dobrze odpowietrzony. Czy u Ciebie terkotanie wirnika ustało?
mutra Opublikowano 7 Sierpnia 2008 #15 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 jeżeli wirnik terkocze to na 100% w komorze wirnika jest powietrze (i to sporo)
meth Opublikowano 7 Sierpnia 2008 #16 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Mam fluvala 305 i odpowietrza się bardzo długo, przykładowo eheim’em wystarczy parę razy trzepnąć i jest ciuchutko, z moim fluvalem już się tak nie da, jeszcze długo puszcza powietrze i chodzi dość głośno – czytałem, że powodem mogą być karbowane węże w których zbierają się pęcherzyki. W każdym razie po paru miechach chodzi cicho jak myszka.
mutra Opublikowano 7 Sierpnia 2008 #17 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 ja nie wiem co Wy macie z tymi kubłami, mój popluje pęcherzykami przez 15-30 sek i tyle. :roll:
slawek gorol Opublikowano 7 Sierpnia 2008 #18 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 mam starego fluvala,a ze ma gladkie weze z obi to odpowietrzam go w 10 sekund
siwex4 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 #19 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Od czterech dni wytrząsam ten kubełek i cały czas terkocze. Strumień na wylocie jest silny dla tego mam wątpliwości czy to wina zapowietrzenia komory wirnika. Jeśli tak to w zaden sposób nie mogę się tego pozbyć :-( a tyle dobrego czytałem o fluvalach. Nie wiem czy mam go reklamować?
slawek gorol Opublikowano 8 Sierpnia 2008 #20 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 jezeli uwazasz ze dobrze go odpowietrzales i wyczerpales juz wszelakie mozliwosci to reklamuj..szkoda czasu....
Rekomendowane odpowiedzi